Prostavaryo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sayfanın en altında cache'in kaydedilme tarihi yazar. eğer baktığın ana çok yakın ise muhtemelen cache sürekli siliniyordur.

Super cache kullanıyorsan ise zaten sürekli siliyor cache'i. çok iyi bi eklenti değildir.
hocam sitede 80yazı var ve blog site. %80 cpu çok yüksek kalıyor. başka bi sorun olmalı.ama kontrol edeceğim teşekkür ederim. ayrıca eklentinizide deneyeceğim.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:50:05 -->-> Daha önceki mesaj 23:46:27 --

cleaner80 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bendede aynı sorun var site 1-2 k da olsa cpu tüketiyor. Prostavaryo nickli arkadaşın ücretsiz ve belli bir oranda düşürdüğünü söyleyebilirim ama benim sorunuma çare olamadı. Sağolsun uğraşmış eklenti yapmış. seoturkey nickli arkadaştan ücretli cache sistemi yaptırdım. site baya düzeldi ama busefer yorum ve post atıldığında ana ve ilgili alt sayfa güncellenmiyor. Buda sorunu tam çözmedi kısmen halletti diyebilirim.

Bence bizim sorunumuz cache değil komple optimizasyon. Sorgulamalar tema vs kodların komple gözden geçirilmesi gerek. Sorun tek düze cache olarak düşünülmemeli. Evet cache baya bir rahatlatıyor ama benim cpu oranlarım bir türlü düzelmedi. Yorumlar atıldıktan sonra sayfa güncellemesi olmadığı için üyeler şikayetçi oldular. Benim site 15-20k ya çıkınca suspendi yedi. wordpress in resellerde patladığını öğrenmiş oldum.
dediginiz gibi cacheden kaynaklanıyor olamaz. muhtemelen tema, kodlama kaynaklı olabilir. sitemde zaten toplam 80 civari yazı var. bu arada sizin sitenin cpu oranı nedir?