Eğer maliyet önemliyse bence, 4 diskli E3 işlemcili bir makinayla da bu iş görülebilir bence hocam, fakat bu bahsettiğim tabii ki datalar çok önemli değilse ve disk arızası göze alınabiliyorsa geçerli. Eğer veriler önemliyse, sizin de dediğiniz gibi raid10 yapı kurmak en mantıklısı. Fakat arkadaş, up-down dediği için verilerin çok önemli olmadığı izlenimi çıkardım ben.
Benim bahsettiğimle, Elazığlı168 hocamın bahsettiği konfigurasyon arasında yaklaşık 2 kat fiyat farkı olacaktır.
Bu arada up-down olayında, tüm vds'lerin aynı anda işlem yapmasını değil de bahsettiğiniz gibi zamanlama olayını ayarlayabilirseniz, sunucunun ömrü açısından daha sağlıklı olacaktır.
maliyet tabi önemli bir konu ama performans alınmadıktan sonra kısılan gider daha büyük zarara sebep olabilir
sanallaştırma heleki en az 25 adet vds sözkonusu olunca ve her vds nin up-down gibi bir görevi olunca işlemci konusunda dikkatli olmak istiyorum
veriler önemli değil yani aman aman özel dosyalar değil zaten işlem bittikten sonra başka bir yerdeki ftp de yedeklenecek hiç yedeklenmesede sorun değil ama işlem esnasında verilen korunması gerekiyor upload yapıldıktan sonrası çok önemli değil o yüzden raid 10 olması işlem sırasında dosyaların zarar görmesini engelleyecekse kullanılabilir ama bu durumdada performans düşmemeli
hat konusuna gelince 300mbts yeter diye düşünüyorum ama emin değilim
araştırdığım host firmalarında 6xHDD özelliği hiç görmedim hep 4 vardı en fazla
şimdi netie itibariyle görüştüğüm hosting firmaları bana 400-950 tl arası maliyet çıkardı ama açıkçası kimi sadece dc paket fiyatını ezberden verip taklıdığım teknik detayları görmediler kimiside farklı konfigürasyonlara fahiş fiyat çıkardılar
sonuç olarak kel başa şimşir iş başa düştü ve kendim herşeyi araştırıp hazırlamaya çalışıyorum