Up-down için devasa bir işlemci gücüne ihtiyaç yok.
Hat ve disk taraflı önemlidir. Hat tarafı halledildikten sonra disk tarafı kalıyor, 25 vps için ciddi bir disk konfigürasyonu gerekmektedir. Tüm verileri olası bir disk arızasında kaybetme riskine girilerek sas disklerle raid0 yapı oluşturulabilir veya yedeklilik tercih edilip performanstan biraz kısılıp raid10 yapılabilir. Vps sayısı fazla olduğundan minimum 6 disk tercih edilmeli ve kaliteli fiziksel bir raid kart kullanılmalı.
Eğer maliyet önemliyse bence, 4 diskli E3 işlemcili bir makinayla da bu iş görülebilir bence hocam, fakat bu bahsettiğim tabii ki datalar çok önemli değilse ve disk arızası göze alınabiliyorsa geçerli. Eğer veriler önemliyse, sizin de dediğiniz gibi raid10 yapı kurmak en mantıklısı. Fakat arkadaş, up-down dediği için verilerin çok önemli olmadığı izlenimi çıkardım ben.
Benim bahsettiğimle, Elazığlı168 hocamın bahsettiği konfigurasyon arasında yaklaşık 2 kat fiyat farkı olacaktır.
Bu arada up-down olayında, tüm vds'lerin aynı anda işlem yapmasını değil de bahsettiğiniz gibi zamanlama olayını ayarlayabilirseniz, sunucunun ömrü açısından daha sağlıklı olacaktır.