Sizce nasıl olur bulut özellikli olacakmış

Masaüstü bilgisayar sektörüne giriş yapmaya hazırlanan Google, üretimi LG tarafından yapılacak olan masaüstü bilgisayara Chromebase adını verdi. Google'ın yeni göz bebeği Chromebase, yine Google tarafından hazırlanan ChromeOS işletim sistemini kullanacak. Chromebase tasarım olarak Apple'ın iMac modeline benzer bütünleşik bir yapıya sahip. Google'ın mobil cihaz sektöründe Nexus ile başlattığı performans/fiyat politikasını Chromebase ile devam ettirmesi bekleniliyor. Chromebase'in 21.5 inç HD ekran boyutu ve 16 GB hafıza birimine sahip olarak geleceği açıklandı. Depolama alanının 16 GB ile sınırlı olması sebebiyle aklında soru işareti olanlar için bir hatırlatma yapmakta fayda var; ChromeBook cihazlar gibi ChromeBase'in de en büyük özelliklerinden biri bulut teknolojilerini kullanmaları. Dropbox, Google Drive gibi saklama alanlarından hatırlayacağınız bulut teknolojisi ile dosyalar internet üzerinde size özel bir alanda saklanıyor, gerekmedikçe bilgisayar üzerine herhangi bir veri kaydedilmiyor. bulut teknolojisi ile dosyalarınıza internet erişimi olan herhangi bir cihaz üzerinden kolayca ulaşabiliyorsunuz.
ChromeOS işletim sisteminin kullanıldığı ilk masaüstü bilgisayar olma özelliğini taşıyan Chromebase'in diğer masaüstü bilgisayarlardan farkı sürekli olarak internet bağlantısına ihtiyaç duyması.
Dosyalarınız, Chromebase üzerinde depolanmıyor bu nedenle dosyalarınızı kullanabilmeniz için bulut teknolojisi ile bağlantı sağlamanız gerekiyor. Windows ve MacOS X gibi alışık olduğumuz işletim sistemlerinden farklı olan Chromebase ile internette gezebilir, video izleyebilir, haber okuyabilir ve maillerinizi kontrol edebilirsiniz.
Chromebase 'in 07 Ocak 2014 tarihinde Amerika'nın Las Vegas Eyaletinde düzenlenecek olan CES 2014 (Consumer Electronics Show) fuarında görücüye çıkması bekleniyor.
Chromebase'in donanımsal özellikleri ile ilgili alınan bilgiler ise şu şekilde;
-21.5" (55cm) IPS Ekran
-1080P Full HD Çözünürlük
-16GB Hafıza
-2 GB RAM
-Intel Celeron İşlemci
-1.3-megapixel webcam (720P)
-HDMI, USB 3.0 ve *** portları
-5-watt speaker
-Klavye ve Mouse
Henüz Chromebase için herhangi bir fiyat açıklaması yapılmadı ancak fiyatının £700 civarında olması beleniyor.

LG-P880 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi