umarım. sadece ben olarak düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz. kaç kişinin hakkına girdiğinizi o size mail listesi satan kişilerin mailleri ne yolla elde ettiği konusunda fikriniz var mıdır alırken? sözleşmeleri sırf bu nedenden dolayı okuyarak üye oluyorum zaten.
her sözleşmede de zaten kişisel bilgileriniz 3. şahıslar ile paylaşılmayacaktır denilir. yukarıda yapılan paylaşım gibi 18-25 yaş bilgisi nasıl elde ediliyor peki? direkt mail paylaşılmıyor kişisel bilgiler de bizden habersiz paylaşılıyor demektir bu.
reklam dediğin şey izinsiz yapılmaz.
zaten telefon numarama saçma sapan yerlerden mesaj gelince de veriyorum ayarlarını. benden izinsiz telefon numarama nasıl mesaj atarsını diye. bir kanun çıkacaktı telefona izinsiz mesaj gelmeyecekti. sahi ne oldu ona acaba.
edit: sahi o kanun çıkmış. bundan sonra hukuki yollara başvuracağım o zaman. umarım bana reklam mailiniz düşer de biz de para kazanırız sayenizde
İzinsiz mesaj ve e-posta gönderenler yandı
Kanun Tasarısı Bilgileri
Alıntı
Ticari elektronik iletilerin bir defada birden fazla kimseye, onayları alınmadan alıcılara gönderilmesi halinde para cezası 10 katına kadar artırılacak.
Abone ve kullanıcılarla, önceden izinleri alınmaksızın otomatik arama makineleri, fakslar, elektronik posta, kısa mesaj gibi elektronik haberleşme vasıtalarının kullanılması suretiyle doğrudan pazarlama, siyasi propaganda veya cinsel içerik iletimi gibi maksatlarla istek dışı haberleşme yapılamayacak.
Alıntı
Madde 6- Maddenin birinci fıkrasında, 2002/58/AT sayılı Direktifin 13 üncü maddesinin birinci
fıkrasına uygun olarak, kişimüdahalesi olmadan çalışan faks, elektronik posta, kısamesaj gibi otomatik
arama sistemleri vasıtasıyla kişinin önceden izni olmaksızın pazarlama veya reklamamacıyla istenmeyen
elektronik ileti gönderilemeyeceği belirtilmektedir. Böylelikle, öncelikle kişinin rızası ve onayının
alınması zorunlu kılınmakta ve kişinin izni olmadan bu türmesajların gönderilmesini yasaklayan yöntem
tercih edilmektedir.Maddeyle söz konusu Direktifle uyumsağlanarak, elektronik ileti gönderilebilmesi
için kişinin önceden rızasının olması gerektiği hususu düzenlenmektedir.