Albos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Akilli degil, anlamsal ! Arada dag kadar bir fark var.
Semantik web dedigimizde kaynaklari tanimlayan, ve tanimlayicilarin da makinelerce okunabilen, anlasilabilen ve bagdastirilan bir sistemden bahsediyoruz.
Akademik Karyerim bu konudadir ama Turkce olarak sana anlatamam simdi. Ingilizce anlatabilirmiyim?
Bu arada, babam bana hikaye anlatmazdi cocukken, olaylar anlatirdi.

Yukarida demek istedigim: Burasi google optimizasyon bolumu, ve bu konu ile ilgili keske ilskilendirip yazsaydin, bir link vermek bosuna forum kirliligi olur kanimca... bilgiye icsellestirdigin bilginden katman gerek
Benim ingilizcem çok kötü sayılmaz, Aktif olarak dünyanın en büyük semantic web projelerinden birisinde çalıştım (Muhtemelen dünyanın en büyük ve en gelişmiş devam eden projesinde) İngilizce olarak anlatırsan seve seve okurum ben.

Makalenin tamamını paylaşma konusunda haklısın ama iyi kısmından bak, eğer arkadaş linki paylaşmasaydı bir çoğumuz bu makaleyi'de okuyamayacaktı.

@Meryemce genelde voltanızı alın, çapınız yetmez, veya kahvehanedeymiş gibi kelimeler kullanmamaya özen gösteriyoruz forumda, sonuçta belli bir seviye'yi korumaya veya kışkırtıcı olmamaya çalışıyoruz. Albos'un ingilizce'si epey iyidir ayrıca.

Ayrıca Paylaşılan link'teki makale'de aman aman bir semantic web ile ilgili bir bilgi yok, Konu ile ilgili giriş seviyesinde bilgi veren bir makale.

Sematic Web ile optimizasyon örtüşen bir konu ama her websitenin'de bir sematic alt yapısı olması gerektirmiyor. Çünkü google sizin websitenizde yazanlara güvenmediği için kendi semantik database'ni oluşturuyor.

Arama motorlarının websitesi içindeki bilgileri daha iyi anlaması için yardımcı olabilirsiniz ama bu demek değildir ki bu size çok yüksek bir optimizasyon getirisi sağlayacak. Veya bu konuda sitenizi editledikden sonra 1. sıraya geliceksiniz.