Standart jargonlar, kelime oturtmaları ve makaleye başlamanın en büyük ilkesidir. Makaleye başlanan ilk kelime ile hayal gücünüzün, önce beyninizden sonra tuşlara dönüşme yansımasıdır.
İnternet ticareti, aldı başını gitti. Artık, bir kaç tuş darbesiyle, birkaç ödeme yöntemi ve barındırdığı güçlü kuruluşlarla yerini sağlamlaştırdı. Ülkemizde, internet ticareti ve transferler dudak bükülmelerinden çıktı. Bu ülkede de, ciddi işler yapılabileceği anlaşıldı.
Webmaster sitemiz, r10.net'in bize kazanımları çok yönlü gelişiyor. Kendimi şanslı hissediyorum. Ben r10.net sitesinin, eko sisteminde olan bir kullanıcı olarak, kendimi şanslı ve özel azlediyorum. Sadece ben değil, tüm kullanıcılar, kendini şanslı ve özel azletmelidir. Site kullanıcısı olarak, ticari anlamda, kendimi güvende hissediyorum. Bilirsiniz, r10.net sitemiz, alexa.com Türkiye sıralamasında ilk 10. sırada olması bir tesadüf değildir. Site kurucuları, ilk günden ve günümüze çok yönlü çalıştılar. Bunu başarabilmek, sadece internet ve bilişim bilgisi ile taçlandırılamaz.
Ticarette güven çok önemli bir kavramdır. Güveni sağlamak zor, kaybetmek çok kolaydır. Bu forumda, bunu çok iyi yapan firmalarımız var. Sadece iş yapan ve müşterisi mağdur etmeyen firmalar. Onlara hitaben ve r10.net sitemizin kazandırdıkları anlamındadır bu makale.
İnsanoğlu, ticarete ilk başladığı günden bu yana, hep güveni aramıştır. Tarih sahnesindeki ilk insan, modern zamandaki insan aynı hisleri aramışlar. Aranan tek şey güven. İnternet ticareti dünyasında, yeteri kadar, araçlar mevcuttur. Bunlardan bahsetmek mümkün değildir. Ancak öyle bir güven ekseni var ki, birbirine girmiş, birbirinden ayrı ve iye organize olmuş sistemler. Sizlere paypal kredi kartları ve diğer pek çok süslü yöntemler yeteri kadar güven sağlıyorlar mı? Başınız derde girince ve sizi dolandırdıkları zaman yeteri kadar destek alıyor musunuz? Size az önce, saymış olduğum yöntemler ve aracılar işin şekli değişince sadece inlerine çekiliyorlar. Buradaki güven kavramı allak bullak oluyor. Az önce saydığım, aracılar ve ödeme yöntemleri ile kullanıcıyı veya internet tüketicisini çok kolay kandırırsınız. İnternet ticareti, bu kadar, tüccara yöneliktir. Tüketici, ülkesinin yasalarına uymuşsa, aracı firmalarından hesap sorabilir. Bunu şimdi uzun uzadıya anlatmak, hedef düşlerimden sapmak anlamına geliyor.
Yukarda ki paragrafta, yeniçağın ödeme yöntemleri, yeteri kadar güven getirmiyor sizlere. Ne kadar sanal olsa, bir denetleyici ihtiyacı hissediliyor. İnsanoğlunun her zaman, yönetimsel anlamda bir idareciye ihtiyacı olması isteğidir aslında. Belki modern demokrasilere girmeden, roma demokrasisine bağlı kalarak uzun uzadıya anlatabilirim sizlere. Ancak, ne benim yeteri vaktim var nede sizlerin. Bir idareciye duyduğumuz ihtiyaç ve bunu sağlayan idareciler ile hayatımız güzelleşiyor. Ödeme yöntemlerinin, yetersiz güvenliği ve sanal dünyanın polis devletleri olan forumlardaki önlemler daha güçlü çıkıyor karşımıza. Bu denetleyici yaklaşım, paypal ve diğer ödeme yöntemlerin bize sağlayamadığı güvenliği sağlıyor.
Bu forumda ticaret yapmayı düşünüyorsanız, bazı planlarınız olması gerekiyor. Peki, plansız ve programsız yöntemler sadece hüsran getirecektir. Ticari hüsranlar, olur be mantığına asla dayandırılamaz. Ya yaşarsın, yâda kaybedersin. Sadece, senin standart kullanıcı yanlı ve satıcı yanlı yaklaşımın dışında bir güç daha vardır. Bu güç, modern internet polis devleti r10.net başkası değildir. Burada paypal ve diğer yöntemle kullanıcıyı çok güzel dolandırabilirsin. Fakat, r10.net bunu yapman imkansızdır. Evet yapmak zor değil. Eğer geri kalan ticari itibarını kaybetmek istemiyorsan yaptığın işi doğru ve açıklayıcı yapmaktan başka bir çaresi yoktur. r10.net, hem tüketici ve üretici için eşit adalet sunar. Bunu başarması, benim için, hepsiburada.com veya gittigidiyor.com farksız bir yere taşır. Ben az önce saydığım sanal ticaret firmalarında, hakkımı arayamazken, ben r10.net sitesinde bunu başarabilirim. Forum sadece kodlar ve yazılımsal bir varlık değildir. Onun bir ruhu ve kişiliği vardır. Aslında internet sitelerinin, kişilikleri olduğunu söyleyebiliriz. Aynı hayat gibidir, kişilik ve karakter davranışı olan insanlar gibidir internet siteleri. Bu ruhu olan site, adı r10.net olan şahıs, bu adaleti sunar. Polis devletlerindeki, hipodrom toplantıları gibi, forumda yazarak tartışılır. Yönetici, hiç bir zaman merkeziyetçi değildir. Forum sitesinin kolları ve alt damarları vardır. Tüm adalet dağıtılırken, asla merkeziyetçilik ilkesi güdülmez. Oluşan sorun, satıcı anlamında bir yıkım yaratacaktır. Hiç bir r10.net satıcısı, kendisi hakkında kötü bir yorumu hazmedemez. Bu onun piyasadan silinmezi anlamına gelir. Tüketici, yaşadığı olumsuz deneyimler sonucu, önce araştırıp sonra satın alır. Asla yok olmaz bir bellektir google ve r10.net belleği. Siz unutsanız, satıcı unuttursa asla google ve r10.net unutmaz. İşte bu bağlamda, kalite çıkar ortaya ve kullanıcı ve satıcı bazlı çalışılır. Asla, mağduriyete meydan vermemektir güdülen amaç. Her satıcının bir sitesi ve ticari bir kimliği vardır. İyi yorumlar, tüccarın satışını güçlendirir. Kötü durumlar sizin yok olmanız anlamına gelir. Üstelik r10.net sitesinden ban yemişseniz bence, ticari itibarınız internet ortamında bitmiştir. Sanal ticaretten çıkıp, sigortalı bir iş bulabilirsiniz kendinize.