Öncelikle herkese selamlar bol kazançlar dilerim.

Yaklaşık 1,5 senedir bir ofiste çalışıyorum yaptığım iş para saymak ve günlük otobüslere binen yolcuları takip etmek. Yani işim oldukça rahat ve istediğim zaman izin alarak işyerinden çıkabiliyorum ayrıca çalışma saatleri de iyi 09:00-16:30 arası. Bu işten aldığım maaş 1100 lira sigorta yemek vs. var ofis evime yürüme mesafesinde yol sorunum da yok çalışma arkadaşlarım da çok iyiler.

Geçen gün bir tanıdık vasıtasıyla iş teklifi aldım. Bir petrolde muhasebecilik işi. Yani benzinlik diye tabir ettiğimiz yerde ön muhasebecilik işi. Haftada 5 gün muhasebede 1 gün de benzinliğin marketinde duracağım. Çalışma saatleri 08:00-19:00 cumartesi tam gün çalışma var pazar günü tatil. Yemek ve servis yok. Yemek çok önemli değil zaten öğlenleri yemek yemiyorum günlük ortalama 2 lira yol parası vereceğim. Bana ne kadar maaş istersin diye sordular 1.500 dedim. Kabul ettiler. Daha önce ön muhasebe tecrübem olmadı. Bugün işverenle konuştum ancak eski işyerime de haber vermem lazım diyerekten ayrıldık yılbaşına kadar kararını ver dediler.

Şimdiki çalıştığım işyerinde kariyer yapma şansım yok ayrıca sürekli bir iş değil yani birkaç sene içinde tamamen bitebilir. Yeni iş teklifinde ise kariyer yapma imkanım var. İşletme fakültesi mezunuyum yaşım 27 olacak kalıcı bir iş arıyorum. Evlilik hazırlıklarına da başladık hayırlısıyla. Ben şimdiki patronumla konuşsam maaşıma zam konusunda iyi bir güzellik yapar biliyorum çünkü beni oldukça sever. Bir yandan sıkıntısız rahat ancak kariyersiz ve sağlam olmayan bir iş diğer yandan kafa yorucu, stres yapılabilecek ancak kariyer yapılabilecek bir iş. Siz olsanız ne yaparsınız ?