Türkiye'nin en fazla ziyaret edilen sitelerinin başında gelen Milliyet'in resmi sitesinde bir haber gözüme çarptı. Aslında daha öncede buna benzer çok konu gördüm. Fakat dile getirmedim. Aslında sadece Milliyet'de değil. Bunun gibi bir sürü sitede bu spam konuları görüyorum. Neden, niçin diye kendi kendime soruyorum. Yani Milliyet'in bunlara ihtiyacı mı var ? Daha da önemlisi, Google spamla mücadele ettiğini açık açık söylerken, neden büyük sitelere torpil geçer ?

Birçoğunuz diyeceksiniz ki " Sıkıldık artık bu tür konulardan " . Bende sıkıldım aslında. Ama daha da canımı sıkan, böyle büyük sitelerin bu şekilde haber yapması ve Google efendinin buna ses çıkarmaması. İnanın şaşırmış durumdayım. Kullanıcı odaklı yazı yazın, faydalı yazı yazın gibi konular gerçekten klişe mi oldu ? Yoksa, tek önemli olan, marka haline gelmek ve popüler olmak mı?

Milliyet'in iletişim bölümünden, bu durumu ilettim kendilerine. Cevap gelecek mi bilmiyorum. Açıkçası pek ümidimde yok. Ama olurda gelirse, konu altından paylaşacağım.

Spam yapılan konu linki : http://gundem.milliyet.com.tr/dizima...67/default.htm

Dizimag kelimesi, son günlerde popüler olduğu için gözüme çarptı. Kimbilir buna benzer kaç haber var. Konuya bir bakın lütfen. İçerik denen birşey var mı ?