sadosero adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öncelikle fikir gayet güzel, bir çok kişi gibi benim de üzerine kafa yorduğum bir iş. yapmadım, yahut yapamadım. ama kesinlikle arkadaşın dediği "Bu btc olayı daha foruma gelmeden önce biz herşeyi düşündük hocam merak etmeyin, yapılabilecek birşey olsaydı yapardık " düşüncesine karşıyım. bu mantıkla kimsenin iş yapmaması lazım devasa firmalar dışında, ki konuyu açan arkadaş ile kendiniz arasında nasıl bir kıyasa girdiniz, neden onun yapamayacağına inandınız bunu da anlayabilmiş değilim.

arkadaşlar btcturk ve koinim de bu mantıkla işliyor zaten. borsada olduğu gibi burada açığa satış yok. siz belirlediğiniz fiyata alıcı çıkması için bekliyorsunuz. bu esnada site de bu meblağ için bloke koyuyor. btc satış kuru 1500TL iken ben 1400TL için alım emri verdiğimde, paramı tutuyor site ve 1400e satacak birini bekliyor. aynısı satış için de geçerli. bu sefer de btc blokede kalıyor.

gittigidiyor tarzı sistem mantıken btcturk ile aynı ama pratikte ilan açmalı bir şekilde yapılmaz, yapılamaz. bunun de temel sebebi, fiyatların anormal değişkenlik göstermesi. rağbet görmez, millet siteyi sevse de kullanmaz kanımca.

yasal olan kısımda herhangi bir sıkıntı olmaz sanıyorum. devletin denetim mekanizmasına, aynı kişiler arasında günlük 8000TL üzerindeki para transferleri takılır. bunu; günlük işlem limiti koyarak ya da işlem süresini yayarak kompanse edebilirsiniz. hukuki olarak ceza olarak anılmayacağı kanaatindeyim, bunun da sebebi, gittigidiyor %10 gibi bir komisyona rağmen fatura tertip etmiyor. sahibinden de aynı şekilde. sadece n11 fatura kesiyor ki onun da marjları 20-40 bandında.

keşke elimde kafamdaki tarzda bir yazılım hazır olsa da, btc yanında ltc ve diğer tüm altcoinlerin de trade edileceği bir site kurabilsem. tek sıkıntı yazılım noktasında, geri kalanı teorik olarak oldukça kararlı duruyor, pratiğe de dökülmesi zor değil.

imkanı olan varsa açsın cryptsy'e bir rakip. dünyanın en hantal sitesini geçmekte inanın çok zorlanmazsınız.. ya da biri yazılımını hazırlasın beraber girelim, bu da bir fikir

yazı uzadı kusura bakmayın, bir konuya kısa bir açıklama yapmayı öğrenemedim gitti. sözün özü şudur: siz bir döviz bürosu açıp da elinizdeki parayı komisyon ile satmayacaksınız, sadece üye olmuş kullanıcılar arasında trade imkanı sunan bir platform hazırlayacaksınız ve bunun karşılığında hizmet bedeli adında bir komisyon alacaksınız.
Üstadım çok sağolasın yazını gayet memnun bir şekilde okudum. Eline koluna sağlık. Zaten açılmaz edilmez diye bir kaide yok. Ancak bu btcturk ve diğer açılan site neden alt coinlere yönelmiyorlar ? Acaba bildikleri bir şey mi var ?

qwertyuo2000 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam koinim de açıldı artık zor gibi
ancak bir altcoin sitesi açılabilir mesela,
belli başlı coinler üzerine.
Ben bu siteyi ilk defa gördüm. Demekki açılabiliyormuş tabi. Yakında geç kalmış bile olacağız yani...