Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Chevick de çok güzel açıklamalar yapıyor. Bu şekilde paylaşımlar artarsa niche kategorisini canlandırabiliriz diye düşünüyorum. Tabii bunları yaparken SEO'nun eskimiş tekniklerinden kurtulmamız lazım. Bugün SEO ana kategorisinde paylaşılan çoğu bilgi aslında geçerliliğini kaybetmiş bilgidir.
Benim Chevick'e ek olarak söylemek istediğim sorulan kelime bazı SEO (kelimede yükselme) ile ilgilidir.
Google Hummingbird güncellemesi ile aslında SEO'nun kelime bazlı yapısından çıkıp anlam bazlı bir yapıya dönüşmesi için bir süreç başlatmış oldu. Bunu iyi anlayıp kullanmak bir artıdır.
"Bu konu ile ilgili SMX East 2013'de David Amerland'ın verdiği örneği çok beğendim. Onu sizinle paylaşayım.
Önce salondaki herkesten gözlerini kapatıp bir ağaç hayal etmelerini istedi. Daha sonra burada herkesin farklı ağaç hayal ettiğini / düşündüğünü açıkladı. İşte bu aramanın geçmişteki konseptiydi. Arama hiçbir zaman sizin nasıl bir ağaç hayal ettiğinizi anlayamıyordu. Onun ek açıklamalara ihtiyacı vardı. Burada neler devreye giriyordu; anchor textler, anahtar kelimeler, bağlantılar... Bunlar geçmişin SEO'sunda vardı.
Bugün ise arama kabuk değiştirdi. Arama artık kişinin nasıl bir ağaç aradığını anlamaya çalışıyor. Backlinkler öldü veya anchor text öldü demek için henüz erken. Ama anahtar kelime üzerine yapılan çalışmaların zamanla daha fazla ikinci plana atılması bekleniyor. Site / sayfa içi (on page) faktörlere daha fazla zaman ayırmak gerekir. Webmasterlardan yayınlanan içeriği en uygun seviyeye getirmek, içeriğin internette mümkün olduğunca hızlı yayılmasını sağlamak, içeriği farklı formatlarda yayınlamak, içerikleri güvenilir hale getirmek gibi çalışmalar bekleniyor."
Evet olay kısaca budur. Kullanıcının aradığı ağacı ona vermediğiniz sürece yaptığınız tüm çalışmalar kısa süreli olur.