hakimi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçenlerde isimtescil.net te bir domain kayıt ettim ve boşta duruyor diye hiç ilgilenmedim.

Bu gün domain lazım oldu (zaten onun için bekletiyordum) 0 km domaini açacam, yanlışlıkla crome da google arşive tıkladım bir de baktım 15 aralık tarihli bir index var, baktığımda isimtescil bir index atıp kendi reklamını yapıyor.

Halbu ki ben isimtescilden hosting hizmeti almıyorum. Parasını benim ödediğim domaine index atarak ve içerisine linklerini yerleştirerek kendilerine şahsi menfaat oluşturmuşlar.

Telefon edip durum hakkında bilgi almak istediğimde de nazikçe işinize geliyorsa biz böyle çalışıyoruz dediler.

Burdan soruyorum sayın isintescil.net yetkililerine, parasını benim ödediğim domaine bana sormadan nasıl index atabiliyorsunuz?

Böyle oto. bir uygulamanız olmasaydı, o tek sayfayı benim yerleştirmem için benden ücret isteyecek miydiniz? Tabi ki isteyecektiniz. Bu da kendinize müşterilerinizin ödediği paralar ile menfaat sağladığınızı gösteriyor.

Benim regleyip ilerisi için boşta bıraktığım domainimi hangi hakla kullanıyorsunuz? Böyle bir şey kullanım koşullarınızda var mı?

Sorularımı titizlikle cevaplarsanız sevinirim.
Saygılarımla
Bu gün godaddy den bile bir domain aldığınızda otomatikmen kendi sunucusuana yönlendiriyor hocam. Sistem ratafından otomatik yapıldığı için kullanım koşullarıana koymuşlardır. Keşke siz aldığınızda ufak bir host alıp yönlendirseydiniz yahut dns adreslerini değiştirip boş yapsaydınız