Hocam ingilizcen varsa ve "http://www.weidert.com/whole_brain_marketing_blog/bid/117703/The-True-Value-of-NoFollow-Inbound-Links-for-SEO-Beyond" bu sitedeki yazanların NoFollow işe yaramaz, etkisi yoktur demediğini anlarsın.
Tam tersine, NoFollow google tarafından onu takip etme demek olsada, direct SEO konusunda yardım etmesene, indirect olarak yarar sağlar. Lütfen biraz daha düzgün okursan sevinirim.
Alıntı
Conclusion
Although the NoFollow link by definition is flagged to not be followed by search algorithms, as a contributing factor for PageRank, it's important to look at the indirect SEO benefits and additional value these links offer. Stop obsessing over only attracting DoFollow links and instead focus your efforts on creating quality content that will naturally attract a mix of NoFollow and well deserved DoFollow links.
Bunun dışında tamamiylen haklısın bebelerin sattığı linkler olsun, seo paketleri olsun, sözümüz meclisten dışarı, ama dofollow 100 kat önemliyse nofollowda 50 kat önemlidir. Siz ne kadar nofollow işe yaramaz dersenizde, nofollow, dofollowun yanında hala iş yapar mertebededir.
Kısaca bahsetmem gerekirse;
1. Direk trafik : Nofollow linklerden hala trafik alabilirsiniz. Eğer sağlam bir backlinkiniz yapınız varsa dofollow yanında nofollowlarda iyidir.
2. Arama siteleri hala takip ediyor: Linkler nofollow olarak gönderilsede, arama siteleri sitenizi takip edecek ve sitenizi indexliyecektir. Fakat bu nofollow backlinkler sitenize rank değeri kazandırmayacaktır.
3. Sadece "dofollow" linki şüpheliliktir: Google algoritması yükseldikçe, şüheli siteleri yakalamaya başlar, sadece dofollow linki olanlar gibi. Bununla birlikte nofollow linkler önem kazanıyor, nofollow linkler sitenizin doğal olduğunu göstermektedir.
4. Nofollow linkler sitenizi hiçbir zaman geriletmez. Bununla birlitke pagerank kazandırmazda.
5. Ve bununla birlikte nofollow linkler hala google ve diğer algoritmalarda değer teşkil etmektedir.
Hocam yanlış anlamayın sizi kötülemek değil amacım, ama farkındaysanız siz benim eksiğimin olduğunu düşünüyorsunuz bende sizin eksik olduğunuzu düşünüyorum, ve tartışmadığımızıda söylemek isterim, sadece bilgilendirmek amaçlıdır yazım. Kolay gelsin @s7e7v7e7n7 .