Dostum bu konudaki düşüncem değişmeyecek ve eminim seninde değişmeyecek.Ben olaya Matematiksel yonden bakmıyorum.Futbolun içindeki unsurlara bağlıyorum sende bu unsurlar olmaz diyorsun.Benim açımdan tartışmanın devamı yok.Seni kırdıysam ya da istemeden sürç-i lisan ettiysem kusura bakma.
Hocam,
Beni kirdigin yok, sonucta saygi cercevesinde konusuldugu surece sorun yok. Sana tavsiyem
su kitabi oku. Bir beyzbol takiminin istatistikleri kullanarak nasil baba takimlarla rekabet ettigini anlatiyor. Bunun filmide vardi. Ben zaten futbolun icindeki unsurlar yok demiyorum, bunlarin etkiside modellnir diyorum. Bir kavsaktaki trafikten, istanbuldaki kedi sayisina, farenin sindirim sisteminden, bir hastahanenin aciline gunde kac hasta geldigine kadar hersey modellenir. Kaldiki bir spor takiminin performansini belirlemek bunlara gore cok daha kolaydir.
Allah buyuktur. TSliler ne kadar tezgah cevirsede er yada gec ortaya cikar. Bak TSnin sampiyon olmasi icin ince ayar yapiyoruz diyen Trabzonlu bakanin oglunu rusvetten yargilayacaklar. Bu dunya etme bulma dunyasidir, yalan yamuk ise bulasanlar er yada gec cezasini ceker. Erdiogan Bayraktar ve cevresindeki TSlilerin cevirdigi dolaplar bizim canimizi yakti, insallah adil bir sekilde yargilanirda, gereken cezayi ceker. Bunu iceri alip, saglam bir korkutsalar, maclarda cevirdigi dolaplari anlatmaya baslatsa, asil o zaman gorursun muhabbeti. Ucu bazi siyasilere gidecek diye kimse TSnin yaptigi yamuk isleri simdiye kadar sorgulamadi, sivasa giden baliklari arastirmadi, olur olmadik herseye penalti veren hakemleri kimse sorgulamadi, bunlar gol atsin diye kafa ustu yere atlayan futbolculari kimse sikistirip sorgulamadi, peslerine adam takip para islerini takip etmediler, ortulu odenekten milletten caldiklari paralari kovalamadilar, memlekette siyasi irade degissin, yolsuzluklarin ustune gidilmeye baslasin, izleyeceksin TSlilerin cevirdigi dolaplari TVde.

Insallah o gunleri hepimiz gorecegizde, futbol dunyasi pisliklerden temizlenecek.