Teşekkür ederim hocam
Merhaba
Zaten kargolar faturasız kurumsal olmayan firmalarla kapıda ödeme anlaşması yapmayacaktır.
Ticari emna olan her türlü üründe fatura ve sevk irsaliyesi düzenlenmek zorundadır.
Müşteri şikayet ederse firmanın tüm hesapları incelenir ve faturasız her giriş çıkışa tek tek büyük miktarda ceza uygulanır. Esnaf değilse verrgi kaçakçılığından işleme alınır. Ancak esnaf ama fatura sevk yoksa vergi zayii olarak işleme alınır.
Kargoların araçları nadirende olsa kontrol edilir. Faturasız sevk irsaliyesiz yollayan firmalara yaptırım uygulanır.
Kapıda ödemede en iyisi PTT Kargodur ama kargoculukta en iyisi değildir. Küçük ilçe ve kasabalarda dağıtım sorun değildir ama metropollerde büyük sorunlar çıkmaktadır.
Fatura bastırma konusuna gelmişken artık efatura meselesini incelemenizi tavsiye ederiz.
Eticaret siteleri için artık yasal zorunluluktur.
http://www.efatura.gov.tr/anasayfa.html
Bilgiler için teşekkürler bahsettiğiniz gibi faturasız kapıda ödeme almıyorlarmış.
- Kapıda ödeme için en az komisyon hangi firma alıyor. (ptt, aras, yurtiçi)
Bu firmalarla yaptığınız anlaşmaya göre değişiklik gösterir ben 4.5 TL ödüyorum
- Kapıda ödemeli ürünlerde fatura şart mı ?
PTT'de şart değildi bildiğim kadarıyla ama normal kargolarda sevk irsaliyesi kesinlikle şart
- Fatura şart ise bir e ticaret sitesini firmalaştırmak ne kadara mal olur ?
Kurarken 400-500 TL'ye yakın masrafınız ve aylık 700 civarı bir masrafınız olur. Bu bazı aylar 500 TL bazı aylar 1000 TL'yi bulabilir. Şahıs firması kurabilirsiniz
- Fatura şart değilse kapıdaki görevli parayı direk kafasına göre mi istiyor ?
Şart. Ancak şart olmasa bile kafasına göre para istenir mi hocam PTT'de form doldurup üstüne yazıyorsunuz KÖ ... TL diye
Cevabınız için teşekkürler.
Tüm sorularıma cevap buldum benim gibi bu konuyu araştıran arkadaşlara vereceğim bilgiler,
- Kapıda ödeme göndermek için fatura kesebilmek şart ( firma olmak )
- Kapıda ödemede en iyisi ptt'imiş kargo konusunda biraz sıkıntıları olsa bile türkiye'nin her noktasına ulaşabilen tek kargo şirketi, örnek vermek olursa çanakkale/yenice ilçesinde sadece ptt var. Ayrıca ptt ile görüşüp size kart çıkartıyorlarmış kapıda ödeme için, aldıkları parayı sizin kartınıza yatırıyorlarmış 1 kg ve altı ürünlerde kapıda ödeme artı kargo ücreti size yaklaşık 6 - 7 tl ye mal oluyormuş.
- Eticaret sitesini firmalaştırmak ise aşağı yukarı 1000 tl ye mal oluyormuş.
Araştırıp konuya gelen arkadaşlar için bilgilendirme olur. Tekrar mesaj yazma zahmetinde bulunan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.