Futbolcular gelismez diyen yok. Futbolcularin gelismeleri zamana dagilarak olur. Takimin performansida ufak ufak artarak gider, patlamalar yaparak ilerlemez. Mesela GS 2012de patlama yapti, ama kadro degisti, TD degisti, yonetim degisti, sonucta patlama geldi. Bunlarda oyle bisey yok. Hersey ayni, bir tek 26 puanlik fazlalik var. Oyle bir anda kadro birden cosmaz. Nasil bir cocuk yavas yavas buyuyorsa, futbolcularda oyle gelisir. Bir sene once 120 santimlik cocuk, bir hastalik yoksa 1 sene sonra 190 santim olmaz. Her sene 10 kere yenilen bir takim durup dururken sadce 2 kere yenilmez. 2 buyuk takimla yaptigi 4 macin 3unu kazanan bir takim, ondan sonraki 3 senede 14 macin birini bile kazanamiyor diye bisey olmaz. Tsnin senin bahsettigin gibi bir gelisme surecinde olsa, 3-4 sezon onceden beri puanlari artarak gelir, oyle bir anda patlamaz. Yukarida bahsettigin adamlarin hicbiri (Selcuk haric) yabanci sinirlamasi olmasa, buyuk takimlarda oynayamaz. O kadar uctunki Ceyhunu, Engin baytarin performans istatistiginden falan bahsediyorsun. Cok basit sorum: Bu adamlar FB ve GS ile yaptiklari 4 macin 3unu kazaniyor. Ayni adamlar ondan sonra 14 macin birini bile kazanimiyor? Hala mantikli aciklama bekliyorum.