Arkadaşın yaptığı mantık bile fenerin şike yaptığını kanıtlar o zaman.Aynı Aykut Kocaman 82 puandan sonraki iki sezon 61 ve 68 puan yapıyor.Ancak ne hikmetse aynı aykutlu takım 82 puan yapıyor o sezon ki aykut kocamanlı takım ın sonraki iki sezon fenerbahçelilere neler çektirdiğide malum.Tabi bu arada şampiyon olan bursada şike ile şampiyon olmuştur..
Hocam,
Sen ne kadar aksi biri olsanda kafan digerlerinden daha cok basiyor, onun icin anlatayim. Bursaspor 75 puan yapamaz diyen yok, Bursaspor bir sezon 45 ertesei sezon 75 ondan sonraki sezon 46 yaparsa, o 75 temiz degildir diye var. Bak Bursasporun 17 maclik periyortlarda perfomansini inceleyelim. Bursaspor 2 ocak 2009da ertugrul saglamla anlasmis. Bursada Ertugrul Saglamn yokken 17 macta 25 puan yapmislar,daha sonra sirasiyla 33,
35,40,37,24, 19 yapmislar. Koyu olan rakamlar sampiyon olduklari sezon. Yani takim yavas yavas ustune koymus, 37'den sonra 24 yaptiklari sezonda TS ve FB sike yapti, bunlarin 3. lugu neredeyse garantiydi, onun icinn kasmadilar. Bursaspor sampiyon olmadan oncede, sonrada 17 maclik periyotlardaki performansi 75 puana cikabilecek kalitede oldugunu gosteriyor. Ayni analizi sivasspora yap, onlardada performansin yavas yavas yukari ciktigini gorursun. Ertugrul Saglam fark yaratan biri. Bak BJKnin son on yilini incele, Lucescudan sonra en cok puan Ertugrul Saglam zamanindadir. Mesela biri cikip Bursaspor sike yapti diyemez, cunku 75 yapmasinin mantikli bir aciklamasi var. Ama ayni mantikli aciklama TS icin yok. Ustelik 75 ve 82 arasinda daglar kadar fark var. Sen TS nin son 8 senesini incele, 17 maclik periyotlarda sadece 1-2 kere 30 puani gecmistir, sike yaptigi 2011'de arka arkadaya iki 17 maclik periyotta 40 puani gecti. Yani ultra mega anormal bir durum var.
Bazi buyuk takimlarin performansinda 26-30 puanlik farklar olur. Mesela 3 sene once GS 46 ile bitirdi, sonra Fatih Terim geldi 77 puan yapti. Arada 31 puanlik fark var. ama ben kalkip GS sike yapti demem, cunku gecmis datalarini incelersen Fatih Terimuin 70+ yapamadigi sadece bir sezon var. GSninde 50'nin altina dustugu en fazla 1-2 sezon vardir. Fatih Terimin normali zaten 70+ yapiyor. Mesela sunlar Fatih Terimin GSde kazandigi puanlar. 82,75,78,79,77,54,77,71. Fatih Terim GSnin basina gecip, yeni oyuncularla 77 puani yapar, kimse sike mike demez. Yada Lucescu BJK macinda 85 puan yapar, kimse sike demez, cunku bunlar takimlar uzerinde fark yaratiyor. Bir kere, iki kere degil, bunlar hep ayni performans seviyesine ulasiyor. Ama TS de boyle bisey yok, adamlar birebir ayni, yonetim ayni, TD ayni, durup dururken cosuyor adamlar. Ertesi sezonda kafa ustu gidiyor. Bak Lucescu ve Fatih Terimi incele, bunlar geldkleri takimlarin oyun sistemlerinde ciddi degisiklik yaratiyor, kadroyu degistiriyor, bunlari yaptiklari ilk 5-10 mactada takimlari iyi performans gostermiyor, ama sonra sistemi oturtuktan sonra seri yapiyorlar. TSde bunlarin hicbiri yok, TD ayni, kadro ayni, oyun ayni, yonetim ayni, bir tek skorlar farkli. 56-57 puanlik takim 68 puan yapsa, derimki iyi calistirlar, 56 puan nere 82 puan nere Allah askina. TS normalde 50 macta anca 82 puan anca yapar, 34 macta 82 yapmasi imkansiz. Bunun tek bir aciklamasi var, birileri ince ince calismis. Zaten bakanlarida ince ince calismaya dvam ediyoruz diyor, eh ne diyelim hayirli olsun.
Bak sne GSlisin. 46 yaptiginiz sezonu dusun, ayni kadro ayni TD ayni yonbetim olsaydi, 2012de birak 77'yi, 60 puani zor bulurdunuz. Farki yaratan TDniz, yeni futbolculariniz ve yonetim. 2011 sezonundaki ayni adamlarla oynasaniz, haliniz harapti. TSde kadro ayni, durup dururken 82 yapiyor. Bu normal degil. Turkiye gelismi bir ulke degil, insanlar beyinleriyle degil, duygulariyla hareket ediyor. Onun icin cok basit gercekleri bile aciklamak icin uzun uzun yazmak zorunda kaliyorum. Mesela normalde gelismis bir ulkede yasasak TSnin sike yapip yapmadigi degil, kac sezon ceza yemesi konusulur. Kaldiki adamlarin milletvekilleri, bakanlari o sezonda TS sampiyon olsun, sezon bittikten sonrada TSnin sampiyon olmasi icin ince ince calisiyoruz dedikten sonra, ve durup dururken 82 puana cikan bir takimin, sike yapip yapmadigini tartismak anca bizim gibi 3. dunya ulkelerinde olur. Dusun bir devlet memuru 2K maas aliyor, adam oldugunde bankada 2M para cikyor, anadan babadan miras kalmadiysa bu adamin rusvet aldiginin ispatidir. Durup dururken bir takim 82 puan yapyorsa, buda onlarin sike yaptiginin ispatidir. Desenki su futbolculari aldilar, onlar fark yaratti, ona bile eyvallah derim, ama gelen giden bir Allahin kulu yok, TD ayni, kadro ayni, yonetim ayni, ama puanlar ucuk. Tek fark milletvekilleri ve bakanlarin TSnin sampiyonlugunu destekliyoruz, sezon bitincede ince ince sampiyonluk icin calisiyoruz demeleri. Biraz dusun, Tolga, Egemen, Giray, Serkan, Selcuk, Colman, yattara, alanzinho, Umut ilk defa 2011'de TSde oynamaya baslamadi. Bunlarin hepsi 3-4 yildan beri TSde beraber oynayip, 17 maclik periyotlarda sadece bir kere 30 puani gecmis adamlar. Bunlar bir sezon 75 puan yapsa, ertesi sene 82 yapabilirler derim, ama bir kere 65 puani gecememis bunlar, durup dururken 82 yapiyorlar. Bunlara Jajayi ekliyorsun, bir anda 17 maclik periyotlarda 40+ yapmaya basliyorlar. Jaja dedigin adamda Arap liglerinde bile kadroya giremeyeen adam. Kadro ayni, TD ayni, yonetim ayni, ama cosuyor adamlar durup dururken. Acayip anormal bir durum. Bu absurdluk normaldir demek icin ultra mega fanatik olmak lazim. Normal fanatiklikte kesmez, ucmus olmak lazim.
Kusura bakma TS gibi 55 puanlik bir takimin o sezon hakkiyla 82 puan yaptiigni iddia etmek icin agir keyif verici madde almak lazim. Normal, saglikli ve fanatik olmayan bir insan zaten o sezonki maclarda daha oynanirken tezgahi anlar. Hele hele simdi cok rahat anlar, adamlarin bakani ince ince calisiyoruz diyor, daha ne desin adam, sike yaptik, halada kasmaya devam ediyourz diyecek hali yok. Zaten ince ince calisiyoruz demek, sike, tesvik yaptik demek.
2011 sezonundan sonra TSlilere bu forumda TS 72 puani normal sartlar altinda gecemez, onumuzdeki 20 sezon icin iddiaya girelim dedim, bir Allahin kulu cok guvendikleri TS lehine iddiaya giremedi. Hhala soyluiyorum, madem 82 puan calisarak yapildi, TSnin sezon sonunda 72 puan yapamayacagina iddiaya girelim. Sadece bu sezon degil, dilediginiz her sezon icin iddiaya girerim. Cok net soyluyorum, herhangi bir sezon basinda TS 72 puani gecer diye iddiaya girecegim deyin, bana mesaj gonderin, hemen iddiaya girerrim. Madem futbol bilginize guveniyorsunuz buyrdun hodri meydan.