Arkadaşlar hafta sonu TOEFL sınavına girdim. İngilizceme güvenirim. İyi seviyede olduğunu biliyorum. Bir tek gerçek hayatta pratiğim olmadığı için konuşmam zayıftır. Neyse sınava kayıt oldum girdi $185.

Sonradan kafama dank etti ya ne diye giriyorum bişeye yaramıcak diye ama iş işten geçmişti. (Aslında girme sebebim üniversitede hazırlık sınavını bu toefl skorunu gösterek atlamak ama hazırlık sınavı ücretsiz bu ise ücretli işte mantığıma bakın ) Sınav merkezine gittim. Tek tek herkezi alıyorlar içeri ama bi kişiyi alıyo sonrakini 10dk sonra çağırıyor. Normalde 10da başlıcaktı ama ben 10:30 da başladım. Ee haliyle ilk girenler başlamış sınava masaların arasında tahta ayırıcı var büyük ama ortamda sesler duyuluyordu. Ben daha testteyim millet dinlemeye geçti orda bi dikkatim dağılır gibi oldu ama sonradan topardım.

Esas sorun konuşmada oldu. Önce başladıkları için erkenden geçtiler konuşmaya 2-3 kişi konuşuyor kafamda kulaklık var ama bi .... yaradığı yok. Ordan itibaren dikkatim dağıldı zaten zamana karşı yarışıyorum. Bazı sorular attım kafam karıştı. Dedim para güme gitti.

Özet olarak o kadar para bayılıyorsunuz ama İngilizceyi bence ÖLÇEMİYOR. Adamların masrafları 0. Zaten bilgisayar üzerinden oluyor bi kabin yaptırma zahmetinde bulunamamışlar. Parasına göre böyle dandik sınav hayatımda görmedim. Eğer dikkatiniz kolay dağılıyorsa kimseye ÖNERMİYORUM PARANIZI ÇÖPE ATMAYIN!