Bu haberlerin çoğu efsane. Haber bulamayan haber sitelerinin icadı. Manken resimi eklemeliler bence böyle boş şeyler yerine

Ben sırf yurtdışında ki görüşmeleri ve teknik yeterlilikleri merak ettiğim için, geçen ay Almanya'dan bir ürün geliştirme firmasına başvurmuştum developer pozisyonu için, Linkedin üzerinden.
Google Hangouts ile interview yaptık.

İlk acaba böyle şeyler gelirmi diye düşünmüştüm, ama klasik geçti.

Bana hangi uygulamayı çok seviyorsun ? O mobil uygulamanın hangi özelliğini başarılı buluyorsun? Sen yapsan o uygulamayı nasıl yapardın, gibisinden sorular sormuşlardı.

Bu tarz büyük firmalar okuduğum kadarıyla, genelde önce bi challenge gönderirler. Algoritma ile ilgili ağır sorular olur. Ardından telefonla görüşme olur, sonra videolu vs. vs.
Araştırırsanız internette var nasıl görüşme süreçlerinin olduğu Microsoft, Apple, Google gibi firmaların. Ama Milliyet'ten değil, bu firmalarla görüşmüş insanların blog yazılarını okuyun.

Örneğin Google görüşmesinde gelmiş bir soru.

http://stackoverflow.com/questions/5...rview-question