@Cevirmen masumane olarak soruyorum patlayacak fikrine nerden kapıldın?
Hocam devamlı patlayanlar niye patlıyor, patlamayanlar niye kalıyor diye araştırma yapıyorum ve ona göre yatırım yapıyorum.
Bunu etkileyen çeşitli faktörler var, en temelde bir coinin yükselmesinin sebebi talebin artıp arzın sınırlı kalmasıdır.
O yüzden mining'in zorlaşması bir etkendir mesela.
Bunun yanında arzının yanında diğerlerine kıyasen undervalue olan coinler oluyor. Yatırımcı davranışına bakılırsa, yatırımcı kısa sürede en fazla kar edeceği coin'e yöneliyor bu yüzden undervalue coinlere yöneliyorlar.
Coin'in ismi ve arkasındaki ekibin azmi de patlamasına ve yükselmesine etki ediyor tabi ki.
Bunun yanında twitter'da ve forumlardaki yorumlar, alım satım yoğunluğu ve marketlerdeki işlem hacmi de yükselip yükselmeyeceği hakkında bir fikir veriyor.
Coin'in bulunduğu market sayısı ve hangi dönüşümlerde olduğu, belli başlı sitelerde kabul görüp görmediği, harcanacak mecra sayısı vs. hepsine bakmaya çalışıyorum.
Bunun gibi belki şu an aklıma gelmeyen bir çok şeye bakıyorum ve en sonunda da hislerime güvenerek kararımı veriyorum
Özetle kendi çapımda araştırma yapıp , verdiğim kararı paylaşıyorum. Daha önce quark, zetacoin ve grandcoin'de de paylaştım. Bunları yazdığımda alan olduysa 8-10x kazanmıştır ki kendim kazandım.
Ama tabi ki hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum, herkes kendi inceleme ve araştırmasıyla karar verebilir, ben sadece kararımı ve yaptığımı paylaşıp, coin'i tanıtıyorum. Forumda görüş bildiren diğer arkadaşları da devamlı okuyup takip ediyorum.