Guzel kardesim,
Su forumda bin kere anlattim, hala anlamamak icin kasiyorsunuz. Ben 2011 sezonu oynanirkende TS bu kadar puan yapamaz, itekleniyor dedim, arkasindandan istatistiklerle sike yaptiklarini ispatladim. Sana milli piyangodan yilbasi buyuk ikramiyesi cikma olasiligi TSnin sikesiz 82 puan yapmasi ihtimalinden daha yuksek. Ayni seyleri tekrar tekrar anlatmak artik zor geliyor, ama sanada anlatayim.
1. Yukarida ornegini verdigin takimlarin hepsini incele, 70 puan barajini gecmeden once surekli her sene puanlari artarak gitmistir. Hicbirinde oyle 56'dan 82'ye kadar abarti bir artis yoktur.
2. Hicbirinde TS gibi bir sezon 56, ondan sonraki sezon 82, sonra tekrar 56 yapma olayi yoktur. 2010'da 56 yapan kadro ile 2011'de 82 yapan kadro arasindaki tek fark Jaja. Elemanda klasik ezik futbolcu, 26 puanlik fark yaratacak biri degil. Adamlarda hersey ayni, durup dururken 26 puan fazla yapiyorlar.
3. Bir sezon 60 puan yapan takim, ondan sonraki sezon ayni kadroyla 75 yapabilir, bu imkan dahilindedir, ama bir sezon 56 yapan takimin ertresi sezon hemen hemen ayni kadroyla 82 yapma sansi trilyonlarda bir gibi biseydi 2 sene once hesapladigimda.
4. Mesela bir takim kadrosunda cok ciddi degisiklik yapmadan 56,68,75,82,72 yapsa, bu olur derim. Cunku yavas yavas ustune koyarak gidiyor. Mesela senin verdigin Dortmund ornegi sakk diye bu duruma ornek. Ayrica GS gibi 2012 sezonuna girerken kadronun cok buyuk kismini, TDyi, yonetimi degistirip 46 puandan 77 puana cikabilir. Mesela TSnin puanlari sunlar: 46,56,
82,57,65,49,52,52. Klasik orta 2 sorusu, siralamayi hangisi bozuyor? 82nin sike oldugu cok belli.

Adamlar normal zamanda 5-6 sezonda bir kere 60 puani zar zor geciyor, sen bunlarin calisarak 82 yaptigini dusunuyorsun. Iyi misin Allahaskina? Bunlarin sikesiz yaptiklari enbaba puan 65, onuda Ersun Yanal yapti, adami sampiyon olamadi diye kovdular. Sen bu adamlarin herhangi bir sezon calisarak 82 puan alabilecegini dusunuyorsan, durum kotu.