İngilizce düşünce yazılarıma alıcı çıkar mı?
Merhaba arkadaşlar. Universite öğrenciyim ve ingilizce dersi için her yazılan 1 sayfa yazı için 0,1 puan alacağım yani 10 sayfa yazı için 1 puan final notuma eklenecek. 100 sayfa yazı yazınca final'den 70 alırsam puanım 80 olacak. Yazıları makale tarzı olarak düşünmeyin çünkü o standartlara uygun sonucu kaç puan olursa olsun uğraşıp yazı yazmam. Standartlardan kastım giriş kısmının şu şekilde, gelişme kısmının şu şekilde oluşması, hangi bölümde savı açıklayacağım hangi bölümde kanıt sunacağım gibi şeyler. Yani yazacağım yazılar tamamen serbest olacak. Örnek veriyorum ;
" Telefon kullanımının zararları tartışılamaz. Her ne kadar bir çok işimizi kolaylaştırsada özellikleri sayesinde kullanmamız gerektiği anlar harici kullanmaktan kaçınmalıyız. "
Tarzı vs. düşünceleri açıklayan yazılar. Hocanın buradaki amacı tamamen writing yeteneği için bizleri teşvik etmek. Bende diyorum ki makale niteliği taşımayacak bu yazılara sizler arasından alıcı çıkarsa bu yazıları direkt olarak kağıda değilde, önce bilgisayardan bir word belgesine yazayım sonra kağıda geçerim. Bu sayede hem o yazılardan maddi bir gelirim olur ufakta olsa hemde final notuma yansır.
Yazılar makale niteliği taşımasada özen gösteririm ne kelime hatası ne grammer hatası ne noktalama hatası yaparım ne de konu dışına çıkarım. Çokta baştan salma olmayacaktır. Tek istediğim hem olarak hemde maddi açıdan bir teşvik olması ve beni bu işe itebilmesi. Ha ingilizcem kötü değil her şekilde yüksek not alırım ben fakat hem bana eğlence olsun hem de kar edeyim diye düşündüm.
Eğer diyen olursa " sen yaz kardeşim, ben alıcı olurum yazıların hangi şartlarda olursa olsun alırım " bu konu altından veya özel mesaj yoluyla bana ulaşabilirsiniz.
Peki yazılarda kelime sayısı? Saymadım ama a4 kağıdına sanırım 200 kelime civarı sığar. Yani tam sayfa dolduracağımdan dolayı en az 200 kelimelik yazılar olacak.
Bana yazı konuları verseniz o konular üzerine yazar mıyım? Eğer araştırma gerektirmeyecek, direkt olarak her insanın bir sayfa yazı yazabileceği konular olursa neden yazmayım, bu şekilde sizinde işinize yarar.
Peki konuları siz verip makale şeklinde yazmamı isteseniz yapar mıyım? Maalesef, kendimi tanıyorum eğer işi bu şekilde zahmetli bir hale getirirsem fazla yazmadan sıkılırım.
Peki ne derece ingilizcem vardır, senin yazıların ne derece kaliteli olacak diye sorarsanızda : bu sene advanced ingilizce alıyorum. Ama kendime fazlasıyla güveniyorum, writing üzerine kendi hakkımı yedirmem. Ama advanced seviye ingilizcem var diyemem!
Son olarak kaç tane yazı yazabilirim diye soracak olursanız. Finallerime 14 gün kadar var, o zamana kadar maksimum 50 tane yazarım. İsterseniz türkçe bu tür yazılarıda ingilizceye çeviririm.
Eğer gerçekten alırım diyorsanız konu altından düşündüğünüz ücretlendirmeyi, kaç adet alabileceğinizi, varsa istediğiniz konuları belirterek yazın, yok sonradan vazgeçecekseniz emeğime yazık uğraştırmayalım birbirimizi.

Saygılarımla.


Ek olarak yine de görmek isteyenlere ufak birşeyler karaladım, yazılacak yazıları bu şekilde ve daha uzun halini hayal ediniz.

What kind of people can we get on well with ?
Actually, it depends on what mood you are. When you got angry, undoubtedly you want to be with the people who are silent. Maybe, you don't even want to talk to no one. Firstly, before finding people, you must know yourself. As far as i remember, one research, which was done last year, shown that guys find their closest friend at work but on the other hand, ladies find it at high school. So, if there's someone with you who is your close friend, you get on well any time, you can know yourself by asking question to them. For instance, you've been keeping in touch for twenty years. Ask him or her, Why we can not get away from each other ? What is the aspect you most like on me ? In it's wake, you could move onto knowing something about you...