Merhaba arkadaşlar bugün wmt'e girdiğimde toplu şekilde manuel spam mesajları ile karşılaştım.
Öncelikle şunları açıklamak istiyorum, farklı sektörlerde bir çok site ile ilgileniyorum. Bu sitelerden bazıları geçtiğimiz aylarda manuel işlemlere maruz kalmışlardı. Yaptığım çalışmalar ile manuel işlemlerden kurtuldular ve o günden itibaren bu sitelere özgün içerik girilmekten başka çalışma yapılmadı.
Bugün ise manuel işlemleri kaldırılan sitelere tekrar manuel işlem uygulandığı mesajları aldım fakat henüz sıralamalarda bir etki görünmüyor.
Açıkcası google'ın ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum, bu durum yeni algoritma güncellemesinin habercisi mi yoksa Matt Cutts gibi google da fake işler mi yapıyor taktir ve yorumlar sizlerin.
manuel spam uygulanan siteler genel olarak spam olarak görülen sitelerdir..tabi bir ipucu vermediniz siteler hakkında ama genel olarak manuel spam adı üstünde şikayet vs benzeri durumlar veya varsa adsense den yüksek kazanç sağlıyorsanız bir şekilde manuel incelemeye girmiştir..hemen etkisini görmeseniz bile kısa zaman içerisinde bunun etkilerini göreceksiniz..google spam siteleri sileceğini her şekidle belli ediyor..ben spamın alasınıda yaptım bu arada..çok sürmüyor bir şikayete bakıyor..incelemeye girdiği anda geçmiş olsun..