norabilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
allah aşkına senin gibi insanlardan bıktım. Burda freelence yazılımcılar ile iş yapmak için konu açıyoruz bütçe en uygun bütçe. Bir firmaya yazdırsak 1000-2000 tl isteyeceklerdir, lakin işe teklif veren herkesin ortalamasını aldıgımda 4 gün gibi bir sitede bitiyor. yani yazılımcıya günlük bazda 175 tl ödemiş oluyorum. Eğer sizin gibi bir düşünce yapısına sahip olsam 1500 tl ye bir yazılımcı alır 1 ay boyunca 20 tane script çıkarttırır bunu r10 da satarım. Ama işte bu şekilde olmuyor bu işler.
1.500 TL'ye 1 ay çalıştırabileceğin bir yazılımcı bulacağını sanarak ve bir firmanın bu uygulamayı 1000-2000 TL'ye yazacağını sanarak güldürme beni Madem 1 ayda 20 tane script çıkarttırıp satacaksın o halde neden yapmıyorsun? O paraya okulundan yeni mezun yazılımcıyı bile bulamayacağın için mi? Yazılımcıyı buldun say o paraya bulacağın yazılımcı geçinen kişi 1 ay sonunda sana bu işi bile teslim edemez diğer 19 projeyi saymıyorum Bir de yazılımı sadece oturup direkt yazılan birşey mi sanıyorsun ya da şirketlerde bu işi tek bir kişinin tamamladığını mı sanıyorsun? Bu işin analiz, dokümantasyon, tasarım, geliştirme, test vb bir çok süreçleri var. Bu süreçlerin ne olduğundan ve ne şekilde işlediğinden de bihabersin görünen o... Boş vakitlerimde ben de freelance çalışıyorum, profesyonel yazılım emeği de ederi de bellidir; ederini, değerine bilmeyenle diyalog kurmaya bile gerek yok. Görüldüğü üzere teklif bile vermedim...