Merhaba arkadaşlar ==>> UZMANLIK SORUSU

Lütfen konuyla ilgili bilgi ve tecrübesi olanlar bildiklerini paylaşsın. Çünkü nic.tr ve DNS çalışma grubunun bu yaptığı bana göre akıl alır gibi değil.

Konu şu; Örnek olarak ifade ediyorum, ben "Elma al ..... ...." şeklinde TPE'ye marka tescil müracaatı yapmışım. Bu müracaat belgesiyle de nic.tr den "ELMAAL.COM.TR" alan adını talep etmişim ve benim adıma onaylanmış.

Bir başkasının ise TPE'de "Elmaal .... ....." şeklinde bir marka tescil müracaatı var ve geçen haftalarca süreye rağmen nic.tr'ye müracaat etmemiş. Şimdi ise kendi marka tescil müracaatını gerekçe göstererek DNS çalışma grubuna itiraz etmiş.

Ve hoop, DNS Çalışma Grubu tarafından gereksizlere düşen bir mail ile tarafıma bilgi verilmiş. DOMAİNİ GERİ ALIYORUZ.!!

Telefon edip görüştüm, DNS çalışma grubu da, önce gelen alır kuralının çalıştığını bildiğinden red gerekçesini şu şekilde açıklıyor.

İtiraz edenin markası domaini tam karşılıyormuş, "Elmaal...." benimki ise tam karşılamıyormuş "Elma al..."

Bunun üzerine dedim ki, Türkçede yazma ve okuma kuralları belli, "Elma al" kelimesinin doğru yazılımı "Elma al" şekildedir. "Elmaal" şeklinde değildir.!

Marka tescili için doğru Türkçe kelimelerle müracaat edenlerin 6 ay marka askısında bekleyen domainleri için kuraldışı yazılımla müracaat edip itiraz etsem bana verecek misiniz.!!

Cevap, siz de bir itiraz yazısı yazıp gönderin uygun görürsek yeniden toplantıya getirip inceleriz...

Domain dediğin com ve net'tir gerisi hikaye diye az yere söylemiyoruz. nic.tr böyle subjektif davrandığı sürece "tr" uzantılı domainlere ilgi beklemesin.

Evet arkadaşlar, sizlerin görüşü nedir? Ne yapmalı, ne etmeli, nasıl bir karşı itiraz yazısı hazırlanmalı. Tecrübe konuşsun...