Lise de aldığım daktilografi dersi sayesinde 10 parmak, klavyeye bakmadan yazabiliyorum. Önceden F klavye bulunabiliyordu, şuan F klavye bulmak bile sıkıntı. Bu yüzden kullandığım Q klavyeyi, klavye düzen ayarlarından F klavyeye çevirip kullanıyorum. Bakmadan yazdığım için sorun yaşamıyorum yalnız farklı bilgisayara geçtiğimde F klavye ayarlarına geçiş yapmadan harflerin yerini bulmakta güçlük çekiyorum.
Aslında olması gereken uygulama bu, bizim klavyemiz F klavye fakat bu seferde, Q klavye öğrenmiş olanlar için sıkıntı çıkacak, sadece F klavye üretimi yeniden başlayıp alternatif olarak F ve Q klavye (laptop vs.) sunulsa daha iyi olurdu.
F ve Q klavye ne farkeder diyen arkadaşlar aslında 10 parmak öğrenmeye çalışsalar farkı hemen anlarlar, en çok kullanılan harfler en kolay parmaklara, az kullanılan harfler zor parmaklara verilmiştir. Tek veya iki parmak kullanılsa bile F klavye daha kolay olacaktır.