KodiXes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
OEM kutusuz ürün demek. Normalde aldığınız ürünler orijinal kutularının içindedirler. Ancak çoğu firma kargo masrafını düşürmek için ve daha az yer kaplaması için kutularını çıkarıp öyle satarlar. Yani aynı ürünün kutusu çıkarılmış halidir. Direk size CD ve kitapçık gönderilecektir.

Pro , Windows'un en çok kullanılan sürümlerinden biri. Professional,Ultimate,Home Premium,Home Basic,Starter gibisinden bir çok seçenek bulunmakta.

GGK ise eğer lisansız bir windows'a sahipseniz format atmanıza veya sistemde herhangi bir değişiklik yapmadan sistemi doğrudan etkinleştirmenizi sağlar.
Yani anladığım kadarıyla oem'in orijinallik ve legallik yönünden hiç bir farkı yok , tamamen aynı , sadece kutusu açılmış ? Kutunun açılması herhangi bir sorun teşkil eder mi ? Bir de bu oem win8 nereden alabilirim bildiğiniz bir yer var mı internette? Mesela vatana baktım orada yeni bir bilgisayar alındığında satın alınabilir diyor, hazır pc alındığında mı oluyor acaba sadece?