@memures; hocam şikâyet konusuna yazmak yasak olduğu için yazamamıştım. Başta seni çok haklı görüp kjunsal için "vay arkadaş şunun için 40 lira istenir mi ayıp" diye düşünmüştüm ama siz de haklıyken arkadaşın konusuna yazmamak, yanıt vermemek gibi ayıplar edip arkadaşın size karşı hiçbir ticari hatası olmamasına rağmen negatif itrader vermişsiniz. iTrader ödeme yapıp iş teslim alamadığınızda ya da iş yapıp ödeme alamadığınızda verilir.
40 TL pahalı gelmiş size belli ki. Bana da öyle geldi ama iş öncesi fiyat istememişsiniz, bir daha fiyat sormadan iş yaptırmaya kalkmazsınız diye düşünüyorum.
@sewakldawk Bu sitede 8+ senedir üyeyim. Çok aktif sayılmam, hiç ticaret yapmam. Yurtdışı çalışıyorum ama yeni mesajları gezerken bu konuya denk geldim. Farkındaysanız ilk mesajımda sorunun ne olduğunu ve nasıl çözüleceğini ücretsiz söyledim bile. Dedim çözemezseniz pm atın. Arkadaş bana ulaştı, ftp bilgilerini verdi. Ben de sorunu çözdüm ve aklıma gelen ilk makul düşündüğüm ücreti söyledim. Fazladır, azdır kişiye göre değişir. Ama arkadaş bana "bu ücret çok, düşürebilir miyiz?" deseydi tabii ki düşürürdüm. Sonuçta ödeyemeyecek olanın yakasına yapışacak insan değilim.
Peki sorun neydi?
Sorun kişinin maillerime cevap vermemesiyle işkillenmeye başladım. Sonra burada bir mesaj attım lütfen paranın peşinde koşturtmayın diye. Bi baktım bu şahıs utanmadan konuyu editledi ve çevrimiçi iken bana cevap vermeye bile tenezzül etmedi. Benim de tepem attı açıkçası. Bu tür insanlardan nerfet ederim. Ücretsiz zaten yardım etmişim, söylediğim para fazla dese düşürürüm sorun değil. Ama sen kalkıp da hiçbir şey olmamış gibi konuyu gözümün önünde editler de cevap vermezsen bana, ben de şikayetimi yaparım. Bu kadar.