Arkadaşlar haklı, çalışma şartları ( saat olarak ) çok ağır..Düzenli bir yuvam olsun diyorsan uzak dur

Her sektörde çıraklık ustalık vs vardır bu bölümde daha ağır basmakta.Kamera bilmiyorsunuz okulu bitirdiniz diploma elinizde, bundan kime ne ? Senden kamera yeteneği ister karşıdaki adam diploma değil..Bu sektörde alaylı mektepli muhabbeti hala dönmekte.
Okurken reklam ajansları ve yerel kanallara girebilirsin.Kendimden örnek vereyim; 3. sınıfım kamera kullanamıyorum ellerin çok titriyor ışık konusunda bilgim yok kurgu-montaj, grafik tasarım ve vfx konusunda iyiyim ve reklam ajansında çalışıyorum..Yaptıkça gelişiyorsunuz zaten..
Konunun özü, üniversite bitsin gider devlet memuru olurum diyorsanız olamazsınız.Okul bitsin elbet iş bulunur diyorsanız bulamazsınız...Demeniz gereken "okul bitecek evet ama ben ne biliyorum ?" olmalı..Yani tam anlamıyla kişisel beceriye bakar bölüm..Derslerde öğrettikleri ise propaganda, siyaset ve eski filmler.
Bölüme ilk başladığımızda sınıf 60 kişiydi, hepimiz yönetmen olacaktık

2. sene yatay geçişler ile 55e düştü, yarımız yönetmen diğer yarımız kurgucu..
3. sene ise yatay geçişler ile 50'ye düştük ve 3-5 kişi kurgucu, 1-2 kişi yönetmen, 10-20 kişi kameraman diğerleri ise radyocu olacak..
4. senede ise iletişim liselerinde öğretmen olabilirmişiz
Nerde kaldı medya ?