PisiPC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Milleti peşinden çekme, calculator kullanmadın mı diyen arkadaşım..

Bitcoin mining yapmıyorum litecoin mining yapıyorum. 2000kh/s gayet güzel bir oran. Kendi kullandığım pool'un calculator kısmına yazdığımda ayda 1500TL civarı bir para kazanıyorum ki litecoin 32 dolar şu anda. 48 dolar oldugunu hepimiz gördük. Yılbaşında tekrar 50 dolara çıkarsa sistemin parası çok kısa sürede çıkmış oluyor. Günde yaklaşık 1 litecoin üretiyorum, sınavlarım dolayısıyla optimize edemedim ve doğru düzgün overclock deneyemedim. Günde 50TL zaten şu anki litecoin fiyatıyla kazanıyorum. Ayda 300TL elektrik parası versem nolucak, ayrıca yurttaki odama taşicam evden elektrik bedava..

Fazla para vermemin sebebi adam gibi 1200 watt güç kaynağı ve adam gibi UPS almamdan kaynaklı. Fotoğraf eklemedim pek vaktim yok yarın sınavım var ama yarın akşam youtube a video çeker bütün ince ayrıntılarıyla gösterir, kafalardaki soru işaretlerini bir nebze kaldırırım. Bekledikçe kazanç azalıyor, giren girsin bu işe, girmeyende sadece hesap kitap yapıp yorum yapıyor. Ben zaten bu ay al-sat ile kazanmışım bu paranın 2 katını yarısını mining işine yatırdım kendimce mantıklı, başkasına mantıksız gelebilir.

En önemli kısım ise bilgisayar müh. öğrencisiyim ve sistemi çalışırken izlemek bile hoşuma gidiyor balkonda oturup izledim, kurcaladım baya. Pahalı bir hobi bana göre

Edit: elimde biriken litecoinleri bir anda btc-e ye atıp al-sat yapıcam, btcturk e atarken arbitraj 200TL üzerinde bile oluyor çoğu zaman, sırf yaptığım arbitraj ile zaten elektrik parasını çıkarırım. Her ekran kartını farklı coine yönlendirip en karlısını bulurum, biraz olaya geniş bakıp kafayı çalıştırmak gerekiyor, 400TL yatırımla girip 10.000TL nasıl yaptığımı anlatan kitap yazıcaktım fakat başka arkadaş yazdı ve tepkiler baya fazla oldu, internette var o bilgiler diye bende vazgeçtim. Olay sırf üretmek değil, komisyonsuz üretmek, arbitrajı komisyonsuz yapmak, komisyonsuz btc-e ye para atma yöntemi diye haftalarca tartıştık burda, anlatabildim umarım??
takdir ettim gerçekten