3 yaşında ya da 10 yaşında diye kimsenin alan adı alma zorunluluğu yok. Hele ki alan adını kayıt ederken 1$ vermekten bile üşenip 50 cent'e alan adı çöplüğü oluşturan bir kitlenin "ah iflas ettim, ah patladım, ah askere gidecem, ah nenem hasta" tarzındaki milleti salak yerine koyan satış başlıkları ile dolmuş bir forumdan çok fazla bir şey beklememek lazım gelir.

Ayrıca alan adı alıp satmak zorunda da değilsiniz. Madem almış olduğunuz alan adları satılmıyor, demek ki sizlerin portföyleri işe yaramazmış. O yüzden 50 cent bile olsa paralarınızı sokağa atmayın cebinizi ısıtsın. Bu forumda ya da başka mecralarda birileri alan adı satışı yapıyor diye sizin de bu işi yapmanız gerekmiyor. Birileri bu işten ekmek yiyor diye siz de ekmek yiyeceksiniz diye bir kaide yok.

Elinizde taş çatlasa 10 tane alan adı vardır yoktur ama satılmıyor diye ağlamaklı bir başlık açıyorsunuz. Buradan da anlaşılan şudur ki; bu iş sizin harcınız değil. Her işi herkes yapmak zorunda da değil. "O yapıyor, o para kazanıyor ne var la gider 50 cent'e 10 tane alan adı alırım. Tanesini 20 TL'den satsam günün karı" zihniyetinden kurtulup kendi işinize gücünüze bakın. Her konuda fikir sahibi olmayın, her işi ben de yaparım demeyin. Bildiğiniz işi yapın. Elinizdeki alan adlarını da ya hediye edin, ya da düşürün.

Açıkçası alan adı hediye edilmesine de karşıyım. Alan kişi 1$ bile olsa parasını verip alırken, hediye adı altında alan adı toplayıcılığı yapılmasını da tasvip etmiyorum. 1$ bile veremeyecek insan yoksa eğer sorması ayıp internete nasıl giriyor? Forum zaten çöplük oldu, alan adı bölümü tümden çöplük bir vaziyete geldi.