Virüs gibi birçok yüklediğim uygulamanın yanında kurulan, bana ne yapması gerektiğini sormayan sorsa bile istediğim özellikleri hiçe sayan Yandex.Elemets uygulaması yüzünden Yandex'i boykot ediyorum.

Artık hangi uygulama olursa olsun yükleme sırasında Önerilen Ayarlar seçeneğini seçemiyorum. Biliyorumki seçersem yanında Yandex.Elements kurup bilgisayarın tüm tarayıcılarını alt üst edecek.

Son olarak bir dosyayı indirirken yanlışlıkla çıkan reklama tıkladım. O da bilgisayara Torn Tv diye bilgisayarın içine eden bir program yükledi. Hatta yüklerken defalarca kapatma tuşuna bastım ama iş işten geçti yükledi. Maalesef onun yanında da Yandex.Elements yüklendi.

Belkide milyon dolarlar yatırıyorlar, reklam filmleri çekiyorlar, ülkelere ofis açıyorlar bu şekilde bir çoğumuzun takdirini topluyorlar. Diğer taraftan bakıyoruz adware, malware programların yanında kullanıcıyı hiçe sayarak kendini yüklemeye çalışan başka bir politikayla karşılaşıyoruz.

Bu kadar bütçe ile piyasaya bu şekilde girdikleri için uzun süre tutunamayacaklarını düşünüyorum.

İnsanlar yaptıklarınızdan o kadar memnunki program ile ilgili aranma sırası şöyle.

Sonuç olarak Yandex'e çok sempatiyle yaklaşıyordum. Mail, Disk, Tarayıcı, Navigasyon özelliklerini severek kullanıyordum ancak Yandex.Elements virüsü (benim için virüsten farksız) yüzünden hepsinden vazgeçtim.

Tek olmadığımın farkındayım.