yukarıdaki makalelerden benim anladığım, google benzeri bir strateji uygulanacak. yani insanlara görmek istedikleri şeyler gösterilecek. bu da sanırım aramalarda en çok hangi kelimelerin geçtiği ve en çok hangi tür içeriklerin beğeni yada yorum gibi aktiflik sağlandığı dikkate alınarak sayfalar kaliteli olarak değerlendirilip üst sıralarda gösterilecek.

az paylaşım yapılan, sayfa adı ve açıklamasıyla uyumlu olmayan içerikler paylaşan, aktifliği düşük olan sayfalar pek kaale alınmayacak, spam ve çöp sayfa olarak değer görecek. hal böyle olunca link paylaşımları da sayfada direkt kaliteli paylaşım yerine yönlendirme ihtiva ettiği için muhtemeln spam olarak algılanacak.

bana öyle geliyor ki, facebook satış sayfası, reklam özelliği gibi facebook'un yararlanacağı ürünleri kullanmak zorunda kalmaktan başka çare kalmayacak site sahipleri için. bu tür uygulamaları herkesin yapabilmesi mümkün olmadığı için de, şimdiye kadar yaptığımız link paylaşımı durumundan verim alamayınca bir çok site sahibi bunu yapmaktan ister istemez vazgeçecek ve sözde facebook kullanıcılara spamden mümkün olduğunca arınmış, kaliteli içerikler sunacak.

işimiz kötü vesselammm

okuduğum makalelerden benim çıkardığım özet bu. farklı düşünenler veya daha iyi anlayanlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim. bir de nasıl bir yol izlememiz gerekiyor bu konuda da fikir sahibi olanların lütfen yorumlarını bekliyorum (kısacası umut veren sözler duymaya ihtiyacım var )