rafet55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aslında sektörü yağni türkçe içerikle ilgili olan kısımları ya bitturk arena tr depodepo gibi sitelerden alıyor yada elinde premium var buralarda çıkan dosyaları hemen indiriyolar şimdi kaynağa nasıl ulaşıyorsun onunla alakalı bir durum eğer dvd bluray ulaşabiliyorsan onlar hızında dosyaları yayınlarsın ama türkçe içerik için sağlam bir dvd dükkanıyla anlaşman şart anadoluda büyük şehirler haricinde dvd kiralatan yer yok gibi diyebilirim ama dvd kiralatan bir dükkanla yeni çıkanlar için anlaşma yaparsın adam sana yollar sen riplersin
Şimdi şöyle ki film ripleme işi çok farklı bir olay. yanı fılm riplemek ile themaposter işi yapan bir uploader arasında baya fark var. Şimdi ben bluray 720-1080p orjinal dilde içeriğe iptorrent,piratebay,yify gibi torrent sitelerinden zaten ulaşabiliyorum. Fakat iş dublaja gelince sıkıntı oluyor. Türkçe sesi indirmek için turbobit premium'a ihtiyaç oluyor. ayrıca indirdikten sonra filme entegre edip delay değeriyle de bazen ugrasmak gerekebiliyor. Bu işler de tabi ki uzun suruyor. Ben aktif olarak bu işten para kazanmıyorum. Kendi kendini telafi edebilecek bir düzeye getirmek bile benim için başarı olacak. Yani upload yapmak için harcadığım parayı bile amorti etmiyor zaten. Amorti etmesi için yüzlerce binlerce içerik oluşturup ziyaretçi kitlemi yaratmam gerekıyor. Bunun için de daha tecrubeli arkadaslardan yardım almalıyım. herkes bildigi şeyden bir ipucu verse, pastada payı olsa ne güzel olur. O zaman bakarsın turbobit letitbit bir gün Türkiyeyi A grubuna alır, satışlar artar, kazanç artar.