Öncelikle şunu belirteyim seocu değilim sadece yazılımcıyım ama bildiklerimi aktarayım.
1- On page SEO'yu ne kadar kaliteli yaparsanız o kadar etkisini görürsünüz. Lakin hiç bir zaman sadece site içi düzenlemeler tam yarar sağlamamaktadır. Yani şöyle rekabetin yüksek olduğu sitelerde kesinlikle dışarıdan da seo yapılması şarttır.
2- Ben çalışmalarımda tercihen 150 kelimede sadece 1 tane anahtar kelime kullanırım o anahtar kelimeyi de o yazının olduğu sayfaya linklerim ana sayfaya değil. Google'un açıklamalarında %3-4 civarı diyor. Ama siz bu oranı %1 lere çekerseniz etikette daha yararlı olur. İmleme ve benzeri çalışmalarınızı google plus, facebook, twitter v.b. sosyal ağlardan yapınız yani artık eskisi gibi yemle, farkinda v.b. gibi sitelerden çok az etki görülüyor.
3- Tanıtım yazıları her halukarda google penguen 10.1 de çıkarsa geçerli olacaktır. Ama bu yazıların nereden geldiğinin de önemi var. Tanıtım yazılarında mutlaka en az 1 adet resim ekleyiniz ve isim belirtiniz yararını daha iyi göreceğinizden eminim.