OnurOzcan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Forumu senelerdir takip ediyorum hala Adsense kazancı için hite tekile takılan arkadaşlarımız var. Öncelikle şunu belirteliyim, eğer sizenize özel reklam satışı almak istiyorsanız hit önemli derim ama Adsense kazancıyla hitin direkt alakası yoktur, Adsense'de mühim olan Adwords'deki rekabettir.

Özetle rekabetin yüksek olduğu niche'ler için hakkıyla hazırlanmış bir websitesine tek alanlık Adsense reklamı almanız dahi iyi bir kazanç için yeterli olacaktır.

Örnek verelim: Bugün rekabetin en yüksek olduğu ülkeler Amerika, Kanada, İngiltere ve Almanya, Fransa gibi bir kaç Avrupa ülkesi. Dil olarak ingilizce sitelerin karlı olmasının sebebi de rekabetin tavan yaptığı ülke dillerinin ingilizce olması.

Yine örnek veriyorum: Bugün "php magazine script" kelimesindeki rekabeti örnek gösterecek olursak bu kelimeye Adwords'de Hindistan'daki yazılım firması da teklif verir Amerika'da yazılım firması da, bu yüzden yine rekabet tavan yapar.

Siz bu örnek keywordden nemalanmak için alt kategorileriyle ilgili verimli bir site açarsınız. Dikkatinizi çekmek için söylüyorum, verimli olacak, Adsense'den kazanç sağlamak 2. planda.

Peki siz bu rekabeti bol kelime için altkategori örnekleri: php wordpress magazine script, php fashion magazine script, php 2 columns magazine script vs. vs. Mantığı anlatabilmişimdir umarım.

Sonuç olarak da şu rakama ulaşabilmeniz hayal olmaz -

Site danışmanlık verdiğim bir sitenin Adsense geliri, bir tane 468x60 boyutunda reklam var.

Hocam bu tür sitelerde 1 adet reklam mı daha verimli olur uok 4-5 tane reklamı akıllıca yerine dağıtarak mı daha faydalı olur sizce?