EchoZemin renk uyumuyla zaten ilk yapıldığını belli ediyor aslında. Malesef pek birşey yapabileceğinizi sanmıyorum. Yani bende eski bi tasarımcı olarak bunları yaşadım, farklı bir CMS sisteme çok tema yaptım, ücretli / ücretsiz benzetildi, çalındı. Sonra şirketin logosunu yapmıştım, İstanbul'da büyük bi reklam firması alıp referanslarına eklemişti. Tabi iletişime geçtim, ayar verdim + logo tescilliydi kaldırdılar.
Ama bu tarz wordpress giydirmeleri heleki Türkiye'de sonuca varmaz.Anca herşeyiyle tasarımı tescilleyeceksiniz.Ama ondan sonra bile birşey olmayabilir.Sonuçta siz herşeyiyle kitlesenizde tasarımları yine isteyen alır, yapar.
Eğer ki karşı tarafın sitesinin sahibi farklı ise, onlara ulaşıp şikayetinizi iletin.Hatta haberleri yoktur, yasal işlem falanda diyin. Böyle işlerde internette karalama yapmak başarılı oluyor aslında.
Şimdi mesela siz bu konuyu açtınız r10'nun indexlenmesi kısa sürüyor, yarın öbürgün sitenin önüne geçerse (ki bu çok zaman olur, girişi fazla olmayan sitelerde) değiştirirler.
İnsan sinir oluyor vallahi, çok yaşadım bunu.İnternetten tek diyebileceğim, bütün web gücünüzü kullanın ve karşı tarafı rezil edin.Başka açıklaması yok. Sizinkini çalsın, karşı tarafa satsın, insanları kandırsın, olmazz...Emeğe saygı !
Ya hepimiz bu yollardan geçtik, esinlenme olur, kaliteli herşeyi insanlar yapmak ister.Ben inanmıyorum ki hiç bir tasarımcı fikir sahibi olmadan, esinlenip hayal gücünü kullanmadan birşeyler yapsın.Buna büyü firmalarınkide dahil.Yapa yapa bi zamandan sonra artık herşey sıfırdan olur.Ama başkasının emeğiyle, ekmek yemek olmaz.
Edit: Tam okudumda konuyu iletişime geçmişsiniz zaten
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Sanırım dediğiniz gibi yapacak pek bir şey yok.
Uğraşma bunlarla Ozan, zaten sizin yaptığınızla onunkinin uzaktan yakından alakası yok söyliyim sana. Onların yaptıkları afedersin b*k gibi olmuş.
Taklitler asıllarını yüceltir demişler, boşver onlar kendince oynasınlar.
Haklısın aslında Aziz. Ama ben bu konu da biraz takıntılıyım. Ben nasıl başkasının emeğini çalmayıp emek harcayıp bir şeyler ortaya çıkarıyorsam aynısı benim içinde geçerli olmalı diyorum ama durum nafile elden bir şey gelmiyor.
temapol ile iletişime geçip tasarımın size ait olduğunu bildirirseniz temapol rüyawebajansına gerekeni yapacaktır.
İletişime geçtim zaten onlarda pek sallamadı hatta benim çaldığımı iddaa etti.
Sizden bu dosyları komple nasıl çalmışlar? Server a mı girmişler ki?
Css'den sonra wordpress'e kendileri geçirmişlerdir.
UU sırf tema araklamak için bununla uğraşılır mı ya

Sıfırdn yazsa hem orijinal olurdu

Bence site de siteyi yaptığınız firmaya söyleyin, avukatları falan vardır bir uyarı göndersinler diğer firmaya.
HTTrack yada benzeri programlarla html olarak çekip kullanıyorlar. Yada üşenmeyip kaynak kodu kopyalayıp tek tek uğraşıyorlar. Çalmak için bu kadar uğraşacağına dediğiniz gibi bir şey yapmaya uğraşsa hem kendisi içinde faydalı olacak ama ne yazık ki uyanık vatandaş