Selamun aleykum,
Allah nasip ederse yakin zaman icerisinde (com.tr) uzantili yerel haber sitesi acacagiz. Fakat oncesinde bir kac sorum olacakti sizlere. Suan halen aktif durumda haber sitesi olanlar, daha once haber sitesi sahibi olanlar ve bu konu hakkinda ciddi anlamda bilgi sahibi olan arkadaslar cevaplarlarsa cok sevinirim.
Gel gelelim ilk sorumuza

Simdi ben bir haber sitesi actim diyelim illa ki herhangi bir haber ajansina abone olmak zorunda miyim ?
2. sorum : Herhangi bir haber ajansina abone olmadan rakip sitelerden veya herhangi bir baska haber sitesinden kaynak gostererek copy/paste yapsak bir sikinti olur mu ?
3. sorum : Eger copy/paste yapip kaynak gosterdigim halde sikinti olursa herhangi bir yaptirim soz konusu mudur ? Ne tur cezai islem uygulanir ?
4. sorum : Suan rakibim olan 2 site var ve her birinde en az 10 aday adayinin reklami bulunmakta. Bu her iki siteyle de irtibata gecip reklam fiyatlari hakkinda bilgi aldim ve bana her iki sitede gunluk reklam alanlarinin 250 TL oldugunu soylediler. Ben yillardir bu iki siteyi takip etmekteyim ve her secim doneminde reklam alanlari full dolu. Ve her reklam veren adayin reklami en az 15 gun sureyle yayinda kaliyor. Gerci onuda sordum uzun sure reklam verince fiyat gunluk olarak 200 TL'ye dusuyormus. Sizce bu her iki sitede soyledikleri gibi gunluk en az 2.500 TL kazaniyor mudur ?
5. sorum :
www.demo.cmbilisim.com/cmnews-v4/ bu yazilimi satin almayi dusunuyorum sizce nasil ? Suan kampanya fiyati 1.500 TL, Normal fiyati 2.500 TL
Ve son sorum

Diger sitelerin alan adlari soyle ornek; adanamanset.com, aha.com.tr (adana haber ajansi) seklinde. Benim ise adanahaber.com.tr sizce benim site direk 1. sayfa 1. siraya yerlesir mi ? Suan 1. sirada adanamanset.com gibi olan var..
NOT: adanamanset.com ve aha.com.tr ile adanahaber.com ornek olarak verilmistir. Sitelerin hicbiriyle alakamiz yoktur. Bizim memleket farkli