CtrlInformatics adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizimde bilmediğimiz şeyler vardır sonuçta.

Ben fikrinize kötü demiyorum tam aksine akademisyen gözüyle baktığımızda benim üzerinde aylarca uğraştığım, ufak bir hesabı için süper bilgisayar merkezlerine milyarlar döktüğüm bir formülü alıp bir ağdaki bilgisayarların o formül üzerinde çalşması çok büyük bir tasarruf. Pi sayısının sonsuz sayıdaki diğer basamaklarını bulmak mesela, bilmeden matematikçilere yardım ediyorlar. Matematikçilerin tasarrufu verdiklerinin yanında azımsanamayacak kadar çok. Dediğiniz mantıklı. Keşke bu tip hesaplamalar coin kazandıracak ağlara bağlansa. Bilimsel maliyet çok düşer.

Ben para biriminin kırılmasından bahsetmiyorum aslında. Şöyle anlatayım: Siz ortaya bir "para birimi" çıkaracaksınız. Arkaplanda ne yaptığı kullanıcıyı daha doğrusu madenciyi ilgilendirmez. Para geliyormu? Evet. Bitti bu kadar. Arkada istersen İran'ın nükleer aktivite kodlarını çözdür adama. Algoritmaya yönelik korumalarınız olmalı. Bitcoindeki %51 saldırısı mesela. Yada çift harcamaya karşı ne gibi kurallar koyacaksınız, adam parayı istediği gibi geri çekebilecekmi? En önemlisi ekonomik kurallarınız olmalı. Üreteceğin her coinin bir benzeri daha olacakmı? İzleme için ne yapacaksın? Spekülasyonlara yönelik koruma önlemin varmı? Kara paraya karşı önlem alabilecekmisin? Yazılım işin basit tarafı, yada şifreleme algoritmasını sisteme entegre etmek basit. Önemli olan kullanıcıya vereceğin güven. Senin aldığın her önlemde karşıdaki *********** yada hacker ona karşı bir yöntem geliştirecek.

Coin üretmek basit fakat 1 ay sonra suça yardım ve yataklıktan içeriyi boylama ihtimalide var. Yada bir anda sistemdeki yüzlerce coinin çalınma riski var. Bu risklerin aynısı BTC'dede var. Ama karşı önlemler alınıyor bunlar için. Bu yüzden çalışacağın ekip ya çok profesyonel ve büyük yada az ama dahi olmalı. Gerisi gelir zaten.
hocam bu dedikleriniz hiç bir uncentralised coin de yok zaten. Ekonomik değeri olduktan sonra gerisi önemli değildir kullanıcılar için. 51 kuralına gelince o zaten sembolik bir kural, anarko kapitalizm için.