@mavikorku;
Merhaba,
Öncelikle sorununuz ile sormak istediğim soru şu, ilk Adsense başvurusunda bu siteyi mi verdiniz? eğer evet ise reklamı aktif etmek size bağlı. Ama farklı bir site verdiyseniz Adsense başvuru sırasında verilen ilk siteye göre bilgilendirme yapmaktadır. Fakat sizin söyleminizle çocuklara yönelik bir sitede bu tür reklamların yayınlanması yasaktan ziyade yanlış bir yaklaşımdır. Kısacası tercih meselesidir.
Demişsiniz.
Hocam başvuru yaptığım site ile ilgili değil. Zaten onlarda yeni domainin ismini yazarak mesajı göndermişler. Ben daha çok kazanmanın derdinde değilim. Googlenin sözünü dinlemek bana artı getirir mi? Yada dinlemezsek bir yaptırım olur mu?
Domaine özgü bir mail geldiğini atlamışsım kusura bakmayın. Fakat bu isteğini karşılamazsanız her hangi bir yaptırım olmaz. Kullanmanız durumunda kumar merakı olan kişiler tarafından tık gelir. Dediğim gibi size kalmış bir durumdur bu. Herhangi bir sorun çıkmaz.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:19:16 -->-> Daha önceki mesaj 17:15:59 --
Benimde bir kaç sorum var.
Adenseye youtub üzerinden baş vurdum ekim ayında sanırım ama hiç bir şekilde işte izlenmelerde kazanç falan birşey görünmüyordu ama izlenme görünüyordu işte reklam açıyodum reklam bir süre sonra kay boluyordu işte 3 hafta öncemi ne bi bakıyım dediğimde adenseye pin gönderildiğini sölüyordu kazançda 70 tl görnüyordu şimdi anlamadığım bu neye göre oluyor baktığımda kazanç göremiyorum ama 2 ay sonra sanırım tak kazanç gelmiş bu neye göre belirleniyor nedir neyin nesidir googleden daha zarf gelemdi ben artık tekrar bi zarf istedim bakalım gelirmi gelmezmi orasını bilemem bu reklam açarken neyi nasıl yapmam gerekir müsait olduğunda bi yardımcı ola bilrimisin bana.
Youtube hakkında olan sorunlara net bir cevabım yok pek bilgim ve yetkim yok. Fakat şunu söylemem de gerek var eğer PİN için adresiniz doğru olması gerek 2 hafta içinde (duruma göre) güncel adresinize kargolanır. Hesabınızda ki bu artış google aramalarında olduğu gibi iyi bir etiket ile üst sıralara çıkmışsınız buda size izlenim getirmiş devam edin derim.
Kolay gelsin.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:28:44 -->-> Daha önceki mesaj 17:19:16 --
Bir konu açtım burayada yorum olarak geçeyim.
Merhaba arkadaşlar başlık biraz ukala gelebilir, 14 yıla yakın bir geçmişim var bu alan'da. Çok önceleri bir adsense hesabım vardı 4 yıl önce içerisindeki miktar ile çok ucuza satmıştım acil nakite ihtiyacdan dolayı. Adsense hesabı açtırmak konusunda sıkıntım yok eğer iyi bir web siteniz var ise ve düzenli olarak ilgileniyorsanız google zaten sizi es geçmeyecektir kanaatindeyim. Şimdi gelelim asıl meseleye;
Özel bir şirkette Bilgi işlem müdürüyüm bulunduğum şirkette bir arkadaşım ileri seviyede İngilizce, Çince ve Kore dilini biliyor. Çok uzun zamandır Adsense'den uzak olduğum için sizlere sormak istedim. Sorularım aşağıda;
* İngilizce içerikli olarak sizce hangi sektör veya sektörlere ağırlık vermeliyiz.
* İngilizce içerikli bir web sitenin lokasyon seçeneği ne olabilir ve alternatif olarak Türkiye Lokasyon öneriyormusunuz ?
* Alt yapı olarak wordpress mi düşünelim veya özel script'e gerek varmıdır ?
* Son soru malum kış ayındayız sizce turizm ile ilgili; tatil bölgeleri fiyatları avatanjları dezavantajları ile ilgili türkçe makaleleri ingilizceye düzenli bir şekilde çevirip yayınlarsak yaz'a doğru bizim için iyi olur mu. ?
Şimdiden yorum yazan tüm arkadaş'lara teşekkür ediyorum.
Rabbim kısmetinizi bol etsin iyi çalışmalar dilerim.
1* İngilizce içerikli olarak sizce hangi sektör veya sektörlere ağırlık vermeliyiz.
2* İngilizce içerikli bir web sitenin lokasyon seçeneği ne olabilir ve alternatif olarak Türkiye Lokasyon öneriyormusunuz ?
3* Alt yapı olarak wordpress mi düşünelim veya özel script'e gerek varmıdır ?
4* Son soru malum kış ayındayız sizce turizm ile ilgili; tatil bölgeleri fiyatları avatanjları dezavantajları ile ilgili türkçe makaleleri ingilizceye düzenli bir şekilde çevirip yayınlarsak yaz'a doğru bizim için iyi olur mu. ?
Merhaba,
1. Sorunuza cevap olarak; İngilizce olan çoğu sitede kısacası yabancı sitelerde oranlar Türkiye'ye göre fazladır. Bu sayede yabancı siteler her zaman net olmamak koşuluyla iyi bir getiri sağlar. İçerik olarak araştırmanız gerek şu iyi şu kötü diye bir bilgilendirme yapamam Adsense açısından özgün ve gerçekçi ziyaretçiye nokta atışı ile bilgi veren sistemler herzaman kaliteli olarak görülür.
2. İngilizce bir sitenin Lokasyon olarak tabi ki Yurt dışı lokasyon tercih ediniz. Lokasyon farketmiyor size bağlı bir durum.
3. Wordpress yerine göre çok kullanışlı fakat şablon olarak çoğu aynı temalar. Bir farkınız olması için her zaman Özel olmak için Özeli tercih ediniz. Bu Özel bir wordpress tema da olabilir. Sadece eklenti kullanım gibi koalylıklardan dolayı wordpress piyasada hakimliğini koruyor. Tabi SEO ayrıca önem arz ediyor.
4. Kışı ayı yaz ayı diye bir mevsimsel ayrım yapmayınız. Kış ayında siteleriniz de Kış sporlarına uygun otellerde ki avantajları yazınız. Mesela Uludağ x Oteli hakkında veya Erciyes Otelleri gibi diğer yabancı yerleride ekleyebilirsiniz. Fakat Kuzey ve Güney yarım küre yaz kış farklılıklarını unutmayınız.
-Kısacası şu anda sizin yapmanız gereken Yabancı bir Lokasyon Host ve Domain alınız (sıkıntısız bir yerden Godaddy tercih)
- Özel bir wordpress teması çizdiriniz örnek siteleri inceleyiniz neler daha çok revaçta tasarım olarak farklılıklar nedir uygulatınız.
- Yabancı sitelerde Adsense oranları Türkçe sitelerle kıyaslandığında çok üstte.
Kolay gelsin.