Çin Merkez Bankasının açıkladığı uyarılar bu piyasada değişkenlik / düşüş getirir mi ? Değeri sürekli artarmı acaba ? Yani bu naneyi ben neden 6-7 ay once gormedim ki , Ben 6 Aralıkta görüyorum , 6 Aralıkta Çin MB haberleri ve düşüşler , bakalım ne olacak ...
Devletler bitcoin piyasasi risklidir diye haber yaptıkca, kisiler panige kapılıp satar ve bitcoin fiyatları düser. Bu hep böyledir. Fakat bu işe giren kisiler sektörün riskli ve güvenceli olmadıgını zaten bilirler. Haliyle bu tür haberler ilk cıktıgında yüksekten bitcoins inizi o an satarsanız yararınızadır. Misal bugun aksam üzeri pekcok devletin güvence vermedigine, bitcoin alanların cok büyük zarar edecegine dair haber cıkmıstı. Siz olsanız o an satmazmısınız? Cok büyük düsüslerde geç kalmıssanız bırakın satmayın. 3-4 güne zaten toparlanıyor.
Simdi BTC-E sitesinde 656$ seviyesine kadar gerilemis durumda. Biraz daha düstügünde alımlar muhakkak baslar. Misal ben 6.000 tl kadar alım yapacagım. Yatırım yapanda zaten düsükken alır. Hafta sonu biraz durgun geçebilir. Hafta başından itibaren kur dengelenecektir.