Adsense reklamlarından para kazanıp vergisini vermek isteyenler;
gerçekten ben vergi ödeyeyim ileride başıma iş açmasın diyorsanız.
1-maliye gelirler idaresi müdürlüğüne dilekçe yazacaksınız.sitelerimden şu şekilde reklam yayınlıyorum,şöyle parayı alıyorum gibi açıklamalı bir yazı yazacaksınız,ne yazmak istiyorsanız yazın ve muhasebeciden bir özelge alıp doldurup özelge talep edeceksiniz.vergiyi kim ödeyecekse onun üzerine gönderin.adsense parası kimin adına yatacaksa onun adına gönderin.onu Ankaraya gönderecekler..
2-yaklaşık 6 ay ile 10 ay arasında size cevap gelecek o özelge ile bulunduğunuz yerdeki maliyeye gidip vergi mükellefiyeti açtıracaksınız.kendiniz memursanız,sigortasız eşinizin veya bir başka güvendiğiniz kişinin adına açtırın.adsense hesap bilgilerinide banka bilgisini açtırdığınız kişinin banka hesap numarasını girin.
3-eşinizi yada güvendiğiniz kişiyi bu durumda bağkura gidip,bağkurlu yaptırmanız gerekecek.
4-kendinize bir muhasebeci ayarlayın,defter,vergi ıvır zıvır işlerini düzenleyecek
5-her ay googlenin o hesaba yatırdığı faturayı print edip muhasebeciye veriyorsunuz,aylık,elektrik,su,telefon giderlerinin yarısını gider olarak düşüyorlar,ayrıca bu konu ile ilgili kişiler para karşılığı iş yaptırırsanız onlardanda fatura alabilirseniz onlarında tamamını vergiden düşüyorlar.bu işi kiralık bir dükkanda yapıyorsanız kira ücretinide vergiden düşebilirsiniz.size vergi levhası verecekler home ofis tarzında çalışmış olacaksınız.
6-gelelim ödeyeceğiniz paralara
ilk başlangıç için %15 vergi +adsensedeki faturanın kdv si
350 tl bağkur ücreti
100 tl muhasebe ücreti
hosting ücretiniz ve ufak bazı harcamalarınızla aylık 500-600 tl vergi hariç masrafınız var.iyi düşünün ve karar verin bu işin dönüşü olmaz.gelir gider dengenizi iyi hesaplayın.eğer bu işe kalkışırda işleriniz ters giderse bir dilekçe ile hem vergi mükellefiyetini,hemde bağkuru iptal ettirebilirsiniz.
Arkadaşlar bu vergi olayında,vergi dairesine gidip sormakla falan bu işler olmaz,sağlıklı cevap alamazsınız.illaki resmiyet kazandırmanız gerekir.ben sadece bilgi mahiyetinde yazdım bunları.küçük paralar kazanıyorsanız zaten bu işlere hiç bulaşmayın.ama büyük paralar kazanıyorsanız,kazandığınız milyarların ileride vergi açısından size sorun çıkarıp faizi ile sizden istemeleri ihtimalinide hesaplayıp kararınızı verin.neticede adsense paralar resmi kurum olan bankalara yatıyor.maliye bir tık ile tüm hesap hareketlerini görebilir.takdir sizin.
herkese iyi çalışmalar bol kazançlar dilerim.