hangi yazılım dili olduğu çok önemli değil. Ancak bir router düşünün.

http://www.evigo.com.tr/Apple-Beyaz-...,PR-10019.html
buradaki ürün numarası : 10019
yeni yazılımınızın veritabanında bu 10019 numara kayıtlı olursa
10019 numaralı ürünü yeni sitedeki 10019 kaydına denk düşen ürüne yönlendirecek.

ben excelde eski ürün sayfalarının listesini hazırlayıp başındaki urun id gibi şeyleri otomatik attırarak tek sayfada 301 redirect ettirmiştim. ama diğer türlü de yapılabilirdi.
Sinanak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevap veren arkadaşlara teşekkürler. Webmaster tools üzerinden url kaldırma isteği yapılıp yerine yeni sayfaların indexlenmesi ne kadar mantıklı olur. Yada robots.txt üzerinden linklerin anasayfaya yönlendirilmesi gibi birşey mantıklı olur mu.

Cevap için teşekkürler hocam yazılım bilgim yok yazılımcımız var ama şöyle bir sorun var. Eski link ile yeni link eşleşimini nasıl yapacaz. Atıyorum ideasoftta abc2564.html sayfası yeni yazılımda o ürünü atınca abc.html olacak. Yeni sistemdeki karşılığını otomatik olarak yazılımla bulup bunu uygun bir şekilde 301 kodlaması yapabilecek mi.Bu şekilde 30 bin ürün olacak.
Sinanak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
301 yönlendirme kodunu tek tek mi yazdınız yoksa yazılımla mı halletiniz hocam.

Yeni geçeceğimiz sistem özel yazılım asp olacak. Wordpress mantığı gibi olacak title otomatik olarak url olacak sonuna sayı vs getirmeyecek ideasofttaki gibi. Açıklamaları da otomatik yapacak ürün açıklamasından çekip gibi. O yüzden tek title'lar aynı kalacak yeni sistem de.

Eski sistemdeki ürünler yeni sisteme import edildi. Php'den asp ye geçiş olacak.

İdeasoftun url yapısı hiç hoşuma gitmiyor o yüzden yeni sistemde aynı yapıyı kullanmak istemiyorum. Wp mantığında olacak url yapısı.