Cevap veren arkadaşlara teşekkürler. Webmaster tools üzerinden url kaldırma isteği yapılıp yerine yeni sayfaların indexlenmesi ne kadar mantıklı olur. Yada robots.txt üzerinden linklerin anasayfaya yönlendirilmesi gibi birşey mantıklı olur mu.
301 yönlendirmesini tek tek yazmayacaksınız ki imkansız olsun, yazılım bilginiz var mı bilmiyorum ama o kadar da zor bir işlem değil, eğer altyapı İdeasoft ise bu konuda destek isteyin İdeasoft'un yazılım ekibi bu konuda destek sağlayacaktır oradan sonuç alamazsınız r10 da da mutlaka yardımcı olan çıkar.
Başlık, açıklama veya etiket değişimini de o kadar sorun etmeyin 301 yönlendirmesini doğru yaparsanız kısa süreli bir dalgalanma sonrası yeni linkleriniz sırasını kaybetmeden eski linklerinin yerini alacaktır.
Özellikle belirtiyorum kesinlikle 30k ürün sayfası için 404 bulunamadı sayfası yapma gibi bir hataya düşmeyin.
Cevap için teşekkürler hocam yazılım bilgim yok yazılımcımız var ama şöyle bir sorun var. Eski link ile yeni link eşleşimini nasıl yapacaz. Atıyorum ideasoftta abc2564.html sayfası yeni yazılımda o ürünü atınca abc.html olacak. Yeni sistemdeki karşılığını otomatik olarak yazılımla bulup bunu uygun bir şekilde 301 kodlaması yapabilecek mi.Bu şekilde 30 bin ürün olacak.