Merhabalar
Teker teker cevaplandırayım
-
Döküman var buradaki :
http://www.botextra.com/wiki/ dökümantasyon ile ilgili sorununuz nedir acaba ? bildirin daha iyi hale nasıl getirebiliriz bi bakalım.
-
Destek var buna çok içerledim destek bölümümüze bakan arkadaşlar var belki onlar atladı diyeceğim size 35 tane yazışma yaptım sadece ben bireysel olarak, bunun dışında size ücretsiz entegrasyon ve ücretsiz demo verdim bunların karşılığı gerçekten bu şekilde verilmez.
- Spot kısımlarını almıyoruz haberlerin bu zamana kadar da böyle bir talep ilk defa geliyor, spot kısımlarını ana haberden özet olarak sunabiliriz ancak.
- Haberler plain text geliyor çünkü bu konuda 100 lerce kişi böyle istedi, çoğunluk wordpress kullandığı için otomatik taglama istiyor, üzgünüm ama 2700 haber websitesi var bizimle çalışan bunların genel ihtiyacına ne uygunsa o şekilde çalışmak zorundayız. Dediğiniz gibi entegrasyon dosyanıza nl2br ekleyebiliriz bu bir çözüm olabilir sizin için.
-Bu logout süremiz 1 saattir eğer bundan daha fazla gerekiyor ise isterseniz uzatabiliriz bu süreyi.
-Normal kullanıcılarda eklenemedi yazıyor fakat adminlerde debug datası görüntülenebiliyor, bunu normal kullanıcılara açtığımızda kullanıcılar php hatalarını anlamadığı için sıkıntı oluşuyor.
Abdullah bey,
Botextra gerçekten her ekibin baş edebileceği bir proje değil bunun sebebi teknik zorluklar değil insan faktorü. Aynı yazılımı binlerce onbinlerce kişiye sattığınızda sorunlar şu şekilde oluyor;
A kullanıcısı <b> şeklinde
B kullanıcısı <strong> şeklinde
C kullanıcısı <code> şeklinde
diye aynı işlevin 100.000 farklı türevini talep ediyor sizinde talep ettiğiniz gibi.Bunların herbirini opsionlara bağlamak isteseniz mümkün değil bu sefer sistemi kullanmak uçak kaldırmak gibi olacaktır.
Bunun dışında elimizden gelen geliştirmeleri her daim yapıyoruz her daim çalışıyoruz, bakın 2 gün önce bir motor kazası geçirdim tek elle bile cevap yazmaya çalışıyorum.
İyi çalışmalar.
Selamlar,
Belirttiğim hiçbir şey afaki değil ve herbirinin bir dayanağı var, yazılımcı olduğum ve daha evvel pek çok SAAS projesinde bulunduğum için bunları dikkatli bir şekilde yapıyorum.
- Wiki var demiştim zaten, sadece wiki dediğimizde ekranları detaylıca anlatan, hem basit hem de uzman kullanıcılara yönelik kılavuz akla gelmeli. Sizin wikinin soru cevap tarzında ve kapsamlı değil. Türkiye'de yazılımda en büyük sorun zaten döküman eksikliğidir ama 10 binlerce kullanıcıya hizmet veriyorsanız size daha minimum soru gelmesi için iyi bir dökümanınız olmalıdır.
- Entegrasyon yapmalısınız ki satış yapabilesiniz. Benimle yazışacaksınız ki size müşteri gönderelim. Destekte biz müşterilerinizi memnun edeceksiniz ki büyüyesiniz. Burada içerlenecek bir şey yok, yazışmalarımızı tekrar okursanız entegrasyon hariç diğerlerinde çözüme ulaşılamadığını görürsünüz ki desteğin en büyük amacı çözüm üretmektir. Çözüm üretilememişse isterseniz 1000lerce satır yazışalım pek anlamı olmamaktadır.
- Tüm haber sitelerinin bir haber özeti bölümü vardır, haberin ilk 200 metnini wrap etmek bir çözüm değil, bu spot kısmında haber editörler tarafından özetlenir, bunu ayrı data olarak çekmek doğru olacaktır. Profesyonel habercilikte haber özeti vardır, AA, DHA RSS'lerini inceleyebilirsiniz, bizim sektörümüze pazarlamanız için bu bir must.
- Ayarlar kısmında debug modu açık kapalı seçeneğimiz olsa daha sağlıklı olur o halde çünkü ben dün wrap yapacğaım diye saatlerce uğraştım ve gözüm kapalı kod yazmak durumunda kaldım. Yani bu hususta geç destek alacaksak bari hatayı görelim ki biz kodları fixleyelim.
Sevgili lastwisher, SAAS projeler büyüdükçe bu tip sorunları getirir. Ama tek yazılım ile binlerce müşteriyi mutlu etme hedefinde iseniz bu sorunları doğal karşılayıp çözüme odaklanacaksınız. Ben size bu satırları yazarak kendi mesaimden veriyorum ve siz buna dahi içerleniyorsunuz. Ben bunları toplantılarda anlatarak geçimimi sağlıyorum, bence bu hususta alınganlık yapmayınız. Dediğim gibi ben kendim zaten birkaç siteye cron yazıp çekebilir ve size ücret dahi ödemem. Ben istiyorum ki sizler de büyüyün, bizler de büyüyelim. Ama siz ne yapıyorsunuz bizimle telefonda dahi görüşmüyorsunuz.