Meftun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İş Sözleşmesi vs. yaptıysanız kendinizi kovdurmanız iyi olmayabilir

Eğer ortada bir sözleşme yoksa bildiği kadara ile direk istifanızı verebilirsiniz veya direk söyleyin daha iyi şartlarda daha güzel bir iş buldum orda çalışmak istiyorum diye .

Sözleşme ben hiç görmedim 9 ay oldu burada çalışalı ilk girişte sanırım patron karaladı sözleşmeyi.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:25:37 -->-> Daha önceki mesaj 10:24:24 --

fast adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Konuyu http://forum.alomaliye.com 'a açarsan iş kanunu bakımından daha sağlıklı cevaplar alabilirsin.

Belirsiz süreli iş sözleşmen varsa işten ayrılırken

a) İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra,

b) İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak dört hafta sonra,

c) İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra,

d) İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için, bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra,

Feshedilmiş sayılır. Ben yarın işten ayrılıyorum derseniz patron hukuki olarak üstün olacaktır. Bunlara uymayan taraf ihbar tazminatı ödemekle yükümlüdür.
Evet bunu bende okudum fakat süre dar olduğu için ve diğer işin planlaması yapıldığından pazartesi başlamam gerek.