Site yeniyse kurtulması daha kolay oluyor çünkü çok derine inmeden hemen sorunları halledebiliyorsunuz yaptığım işlemlerden sonra bir sitem bu cezadan kurtuldu
1-Komple içerik değiştim - eski konuları sildim -yeni başlıklarda yeni konular açtım
2-Yeni bir site olduğu için komple link temizliği yaptım. Birkaç kaliteli tanıtım yazısı ve bir sitemden footer verdim.(farklı hostlarda fakat niche aynı)
Site açıldığı ilk günden beri bu cezadaydı ve com.tr bir domaindi.
Bu soruna neden olan 2 şey var : içerik ve linkleme
Siteyi en iyi tanıyan onu hazırlayandır, hangi içerikten eklendikten yada link eklendikten sonra ceza geldi?
Benim cezadan çıkmış siteye makale yazdırmıştım , yapanlar işi hakkıyla değil ne kadar pislik var yapmışlar.
Edit: 2 yıldır bu cezadan çıkmayan sitem de var. 301 falan yemez sakın yapmayın. Tamamen uğraşmak gerekir emek ister. Çok iyi analiz gerekir. herşeyi doğru yapsan dahi arkadaşların yukarıda dedikleri gibi büyük güncellemeler gelince siten çıkabilir (belki daha öncede çıkar ama benim gördüğüm büyük updatelerden sonra sitenin durumu çıkıyor.Çıkıp birkaç gün içinde tekrar girebilir ,bir sonraki güncellemeye kadar yine beklemen gerekebilir.)
Birçok kez manuel cezadan sitelerimi 3-5 günde çıkarttım ama bu ceza tam bir baş belası dostum!