.
1.artık bir çok kişi siteye yapay link alımı vs gibi şeylerin yarar değil aksine zarar verdiğini söylüyor. bunlara göre hiçbir link ekleme vs yapmadan sadece site içi seo ve içerik girişi yapılmalı. Doğru mudur?
Hayır doğru değil. En azından orta ve yüksek seviyede rekabeti olan konular ya da anahtar kelimeler için, yazınız ne kadar özgün ve doğru optimize edilmiş olursa olsun, kaliteli backlink almadığınız sürece, sıralamalarda iyi bir yer edinmeniz imkansız değilse de imkansıza yakın derecede zor. Yalnız unutmayın ki çok sayıda link değil, kaliteli link önemlidir..
2.otomatik her şey etiket yada imleme gibi zarar verir.. Doğru mu? (bu durumu bir sitemde yaşadım galiba hit 10 k larda iken 2-3 ay sonra öldü gitti sıfırlara düştü..
Sitenizle ilgili herşeyi manuel bir şekilde yapmak uzun vadede yararınıza olacaktır. Otomatik olarak yaptığınız ve bugün google tarafından cezalandırılmayan bir durum, panda bilmem kaç, hummingbird bilmem kaç tarafından ceza alabilir dolayısıyla, herşeyden önce emek sarfettiğiniz siteniz/sitelerinizi uzun vadede koruma altına almak adına, her şeyi elle yapmanızını tavsiye ederim.
3-başka sitelerde tanıtım yazısı yayınlamak hala geçerli mi? yararı olursa doğru tanıtım yazısı nasıl olmalı? kanatimce türkiyede tanıtım yazıları 3 link ve standar şekilde yazıldığı için google yapay olduğunu anlıyor...
Tanıtım yazıları da sitenizin konusuyla alakalı içerik barındıran, sırf link satmak adına yaratılmamış, özgün makaleler içeren bir siteyse, doğru anchor text kullanımı ile mutlaka yararı vardır ancak aynı sitenize ya da aynı ip de barındırılan farklı sitelerinize, tek bir tanıtım yazısından 1 tane linkten fazlasını almamanızı öneririm. Bir de yazının içinde, hali hazırla otorite sayılacak bir siteye de link verilmesi - tercihen konunuzla alakalı ama rakibiniz olmayan - postun daha ciddiye alınması açısından faydalı olacaktır.
vereceğiniz bilgiler için teşekkürler...