MasterUnion adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Noel ağacı ve hindi geleneği noel'e ait hocam. Yılbaşında noel ağacı süsleyenlere salak gözüyle bakıyorum ben, çünkü biz kültürlüyüz havasında takılıyor ama noel ağacının vs. ne zamana ait olduğunu bilmiyor.
Noel 25 Aralık'ta, bazı hristiyanlar o gece Hz. İsa'nın en fazla süslenmiş evi ziyaret edeceğine inanıyor, o yüzden heryer ışıl ışıl oluyor. Noel geçtiğinde ise yılbaşına kadar süsleri ve ağacı kaldırmaya başlamış oluyorlar, yani yılbaşı için bir süsleme veya noel ağacı yok.
Yılbaşında noel ağacı süsleyen insanımıza bu yüzden acıyorum. Bari biraz bilseler keşke.

Yılbaşını kutlayanlara ise sözüm yok, sözüm sadece noel'i ayırt edemeyenlere.
Hocam yanılıyorsunuz.

Bu yeni yılda ağaç geleneği Paganlara dayanan birşeydir. İsa ile alâkası yoktur. Avrupa'da 19. yüzyılda moda olmuştur. Noelde süslenen çam ağaçlarına minik minik İsa heykelcikleri eklenir. Noel ağacı budur. Ayrıca adına cennet ağacı ya da noel piramidi de denir. Bizim bildiğimiz ağaçlar ise yılbaşı için süslenir. Birçok ülke için bu böyledir. Yaşadığım yerler dolayısıyla onlarca Hıristiyan tanıdım ama Hıristiyanlıkta İsa'nın noel ağacı süslenen eve geleceğine inanmak diye birşey duymadım. Çam ağaçları yaprak dökmediğinden ve İsa'nın ölümsüz olduğuna inandıklarından, ölümsüzlüğün simgesi olarak kullanır Hıristiyanlar. Ayrıca şeytanı korkutup kaçırdığına inanırlar

Hıristiyanların çoğunlukta olduğu ülkeler Noel ile Yılbaşı tatilini birleştirdiğinden (tıpkı bizdeki haftasonu tatili ile Ramazan tatilini birleştirmek gibi) öyle sanılıyor.

Kültür konusunda çok haklısınız. Çünkü yılbaşı kutladığını zannederek mutlu noeller diyen çokça tanıdığım var