Umarım ben yanılıyorum dur hissemi söyledim çünkü kâr kadar giden paraya da ortağım o paranın yüzdelik kısmında bende ödeme yaptım.
Sonuç olarak bize söylenen net olarak şu;
Geçiş ihlali yapan aracın plakasına borç olduğu ve sizde o aracın yeni sahipleri olduğunuz için borç sizin borcunuz olur.
Diye nitelendirdiler.
Daha iyi bir dille anlaman gereği.
Misal senin bir yakının vefat edince sana miras bıraktı ama miras içinde 2 tane ev ve 500 bin lira borç var
Sen ya reddi miras açıp hiç bir şey alamazsın yada mirası alacak isen o 2 ev ne kadar senin oluyorsa o 500 bin lira borç ta senin borcun oluyor.
Aynı şekil plakaya yazılan ceza içinde geçerli.
sonuçta borç PLAKAYA işlenmiş borç plakanın yeni sahibi sen olunca senin olur.
Ya plakanın alacağı çıksa bir şirketten 100 bin lira o zaman napacaksın ilk sahibini mi arıyacaksın yo parayı alırsın onun gibi borç ta aynı şekil plakaya gelir sen satarsın arabanı verirsin plaka devrini başka bir kişiye o kişi plakada borç varsa öter. Alacak varsa alır.
Biz netbus tan da 20 lira almıştık plakaya atandığı için
Aracın 11 ay önce ki geçiş ihlali bizimle alakası olmayan bir durum neden bize dokunsun onu anlam veremiyorum. Bu kadar adam X konuşuyor siz Y konuşuyorsunuz umarım dediğiniz gibi olur da yanılıyorsunuzdur ptt ile görüşeceğiz bu konuyu.